Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Αρχιφύλακας σε κύκλωμα νομιμοποίησης Αλβανών...

Ο 45χρονος αρχιφύλακας υπηρετούσε σε συνοριακό σταθμό της Θεσπρωτίας και είχε ζωτικό ρόλο στη λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης:
Τρεις Αλβανοί, μάζευαν από συμπατριώτες τους νόμιμα διαβατήρια και τα έστελναν με διάφορους τρόπους (ΕΛΤΑ, Courier, ασυνόδευτα με το ΚΤΕΛ) σε έναν 37χρονο Βορειοηπειρώτη κι αυτός τα έδινε στον αρχιφύλακα.
Αυτός έβαζε πάνω στα διαβατήρια σφραγίδες εισόδου και εξόδου, από και προς την Αλβανία, κι έτσι πετύχαιναν με τον τρόπο αυτό να παρατείνουν την διαμονή των Αλβανών, χωρίς τυπικά να παραβιάζονται οι προθεσμίες των τριών (3) μηνών ελεύθερης εισόδου και παραμονής που προβλέπει η νομοθεσία.
Έγιναν έρευνες στο σπίτι, στα αυτοκίνητα και στο υπηρεσιακό ντουλάπι του αρχιφύλακα και βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός φωτοαντιγράφων αλβανικών διαβατηρίων και άλλων σχετικών με την υπόθεση εγγράφων.
Εννοείται πως ο αρχιφύλακας τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του ΕΔΕ, με επαπειλούμενη ποινή της απόταξης.
Αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Οι κατηγορίες είναι πολύ βαριές: "σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις των διατάξεων που αφορούν στη νομοθεσία για τους αλλοδαπούς, καθώς και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα - «ξέπλυμα χρήματος»."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...