Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

Και σαν δήμαρχος Άρτας επιμένει στην ίδια δήλωση;

Είναι εύκολο να είσαι στην Αθήνα και "στο περιθώριο της συνάντησης των ΠΕΔ με την ΚΕΔΕ" να κάνεις δηλώσεις σαν πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου και να λες στα media ότι χρειάζεται το χαράτσι της ΔΕΗ να αντιμετωπιστεί "από τα συντεταγμένα όργανα της Πολιτείας και από την Αυτοδιοίκηση"...
Το δύσκολο είναι να γυρνάς πίσω στην Άρτα, να ξαναβάζεις το σακάκι του δήμαρχου της Άρτας και να σου 'ρχονται αυτοί που έχουν τα νοικοκυριά που "οδηγούνται σε απόγνωση", αυτοί που στραγγίζονται από "τα συντεταγμένα όργανα της Πολιτείας" και να του λες τις ίδιες πολιτικούρες για "δυσμενή οικονομική κατάσταση της χώρας" και για "κοινωνικές ευαισθησίες", αλλά αφήνοντας ταυτόχρονα και το υπονοούμενο για "άλλου είδους ζητήματα και εμπλοκές"
Τέλος πάντων, θα δούμε τι θα απογίνει...
Πάντως, από την ΠΕΔ Ηπείρου πήρα το παρακάτω κείμενο:
Με αφορμή το θέμα του έκτακτου τέλους ακινήτων και την αποπληρωμή του δια μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, στο περιθώριο της συνάντησης των ΠΕΔ με την ΚΕΔΕ ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου Γιάννης Παπαλέξης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Στη δυσμενή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας συχνά ανακοινώνονται...

μέτρα στα οποία πολλές φορές, ένα πλήθος συμπολιτών μας δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Και το Ειδικό Τέλος Ακινήτων αποτελεί αναμφίβολα μία μεγάλη οικονομική επιβάρυνση που οδηγεί σε απόγνωση πολλά νοικοκυριά και θα πρέπει οι Δήμοι να σταθούν αρωγοί.
Βέβαια κανείς δεν μπορεί να πάρει την ευθύνη και να πει στον κόσμο να μην πληρώσει διότι σε μία τέτοια περίπτωση θα δημιουργηθούν άλλου είδους ζητήματα και εμπλοκές.
Απαιτείται λοιπόν η συλλογική αντιμετώπιση του προβλήματος από τα συντεταγμένα όργανα της Πολιτείας και από την Αυτοδιοίκηση με την επίδειξη της απαιτούμενης ευαισθησίας απέναντι στους μη έχοντες.
Στις 2 Δεκεμβρίου ως γνωστόν, θα κριθούν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι προσφυγές που έχουν κατατεθεί κατά του έκτακτου ειδικού τέλους της ΔΕΗ. Θεωρούμε σκόπιμο μέχρι τότε να ανασταλεί η είσπραξη του τέλους.
Σε κάθε περίπτωση ως Τοπική Αυτοδιοίκηση θα είμαστε δίπλα σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος στα ακίνητα.
Μιλάμε για τις περιπτώσεις των οικονομικά αδυνάτων συμπολιτών μας οι οποίοι δεν έχουν να πληρώσουν το φόρο και οι οποίοι θα πρέπει να βοηθηθούν πρώτα με την πληρωμή μόνο του λογαριασμού ρεύματος, χωρίς διακοπή της ηλεκτροδότησης, και στη συνέχεια με τη δυνατότητα ρύθμισης του ποσού του τέλους σε όσο το δυνατόν περισσότερες δόσεις.
Τέλος σε ότι μας αφορά θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο κοινωνικής ευαισθησίας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας για τις ευαίσθητες αυτές κοινωνικές ομάδες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...