Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011

Avanti Giovanni pantiera rossa!!!

Ο Γιάννης Παπαλέξης δήμαρχος Άρτας και πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου δήλωσε για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου:
Στα αριστερά, ο υπουργός ΠΡΟ ΠΟ
"Πριν από 38 χρόνια οι φοιτητές πάλεψαν για την Δημοκρατία. Ο Νοέμβρης του ’73 αποτέλεσε κομβικό σημείο στη σύγχρονη ιστορία για την πορεία και την εξέλιξη της κοινωνίας μας. Σήμερα, σχεδόν τέσσερις δεκαετίες μετά, που η χώρα μας αγωνίζεται να σταθεί όρθια στη δίνη της διεθνούς οικονομικής κρίσης και της απαξίωσης των θεσμών, σήμερα που η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε μια δύσκολη συγκυρία, απ’ την οποία κρίνονται και διακυβεύονται πολλά, το μήνυμα εκείνης της εξέγερσης παραμένει πανίσχυρο. Το Πολυτεχνείο αποτελεί φωτεινό σύμβολο για τον ελληνικό λαό, για κάθε ελεύθερο άνθρωπο. Προσανατολίζει τους κοινωνικούς αγώνες και χαράζει δρόμους για το μέλλον.
Τιμούμε τη γενιά του Πολυτεχνείου και είμαι βέβαιος ότι και η σημερινή γενιά θα υπερασπιστεί με το ίδιο θάρρος τις υψηλές αξίες και τα ιδανικά της ελευθερίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Η 17η Νοέμβρη μας δίνει δύναμη και αφορμή για να στοχαστούμε, να προβληματιστούμε και να δώσει ο καθένας τον αγώνα της δικιάς του γενιάς, απ’ το δικό του μετερίζι, μέχρι το σύνθημα εκείνης της εξέγερσης «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» να γίνει πράξη".

ΚΕΝΤΡΙ: Να με συμπαθάς που θα σου χαλάσω το ποίημα Γιάννη μου, αλλά η γενιά του Πολυτεχνείου είναι αυτή που τα 'κανε σκατά και αφαίρεσε από τη σημερινή γενιά την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Για μεθαύριο δεν ξέρω, αλλά για αύριο, άστα να πάνε!!!
Να με συμπαθάς δήμαρχε, αλλά εγώ δεν την τιμάω την γενιά του Πολυτεχνείου, γιατί πουλήθηκε για μια χούφτα οφίτσια. Και ο Παπουτσής και ο Στέφανος και η Μαρία και πολλοί άλλοι...  
Τότε, προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν το φοιτητικό άσυλο για να γλυτώσουν από το κυνηγητό των χωροφυλάκων, σήμερα χρησιμοποιούν το άσυλο του βουλευτή για να γλυτώσουν από το κυνηγητό του λαού...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...