Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011

Και στην Πρέβεζα ξεσηκώνονται για τα χαράτσια

ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

Οι κυβερνήσεις της Τρόικας, των τραπεζιτών και του κεφαλαίου, εξοντώνουν καθημερινά τους εργαζόμενους και τη λαϊκή οικογένεια, κόβοντας μισθούς και συντάξεις, διαλύοντας την Υγεία και την παιδεία και επιβάλλοντας χαράτσια και φόρους.

Έχουμε βαρεθεί να ακούμε για τους «σωτήρες» της χώρας, που βυθίζουν τους εργαζόμενους και τη νεολαία στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε «υπεύθυνους διαχειριστές» που το μόνο που ξέρουν είναι να ξεπουλάν τον πλούτο του Ελληνικού λαού. Έχουμε βαρεθεί να μας ζητάνε θυσίες για «να μείνουμε στο Ευρώ», που το μόνο που έφερε στη ζωή μας είναι η ακρίβεια, η ανεργία και η οικονομική κατοχή της χώρας από τους τοποτηρητές της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.

Σήμερα μας ζητάν να κόψουμε από το φαγητό των παιδιών μας για να γεμίσουμε τις τσέπες των δανειστών της χώρας και των τραπεζών. Τη στιγμή που ο κλεμμένος ιδρώτας των εργαζόμενων φυγαδεύεται στην Ελβετία, οι σύγχρονοι Τσολάκογλου εκβιάζουν τους ηλικιωμένους να πληρώσουν ξανά για το σπίτι που απέκτησαν με τους κόπους μιας ζωής, απειλούν τους εργαζόμενους που ακόμη πληρώνουν δόσεις και τόκους...

στις τράπεζες, οδηγούν στην απόγνωση τους απολυμένους και τους άνεργους.

Φτάνει πια! Το χρέος δεν είναι δικό μας και δεν το πληρώνουμε! Δεν τα φάγαμε μαζί με τον Πάγκαλο! Με όπλο την αλληλεγγύη και τη συλλογικότητα θα αντισταθούμε στα χαράτσια!

Όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας αρνούνται να υποκύψουν στον εκβιασμό και αρνούνται να πληρώσουν. Αυξάνονται καθημερινά οι δήμοι που προτρέπουν και βοηθούν τους δημότες να αντισταθούν στον εκβιασμό. Μετά τη Νέα Ιωνία, τον Δήμο Σαρωνικού, το Ψυχικό, τον Κορυδαλλό και την Φιλοθέη και ο Δήμος Ιλίου, ακολουθεί τον ίδιο δρόμο: Με ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου, καλεί όσους δεν θέλουν (ή δεν μπορούν) να πληρώσουν το ειδικό τέλος μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, να προσκομίσουν στη νομική υπηρεσία του δήμου φωτοτυπία του λογαριασμού και το σχετικό αποδεικτικό πληρωμής των λοιπών ποσών προκειμένου να το γνωστοποιήσει με ομαδικό εξώδικο στη ΔΕΗ, παρέχοντας ταυτοχρόνως οποιαδήποτε νομική συνδρομή αλλά και επανασύνδεση του ρεύματος.

Καλούμε το Δήμο Πρέβεζας και όλους του Δήμους της Ηπείρου να πάρουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες. Καλούμε, τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, τα σωματεία, τους συλλογικούς φορείς και όλο το λαό να δώσουν σε όσους μας ζητάν να σκύψουμε το κεφάλι ένα μάθημα αλληλεγγύης, αγώνα και αξιοπρέπειας: Κανένα σπίτι να μη μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα !

Στους δρόμους, στις πλατείες, στους χώρους δουλειάς, στα χωράφια, τα πανεπιστήμια και τα σχολεία, να αγωνιστούμε για το δίκιο του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας. Να τσακίσουμε τους επίδοξους διαχειριστές της εξαθλίωσής μας, με όπλο τις απεργίες, τις καταλήψεις, τις διαδηλώσεις και τη συλλογική αντίσταση και ανυπακοή ! Δύναμή μας η αξιοπρέπεια και η αλληλεγγύη!

Δεν αναγνωρίζουμε και δεν πληρώνουμε κανένα χρέος! Στάση πληρωμών – Διαγραφή του χρέους τώρα! Ρήξη-έξοδο από την Ε.Ε και διάλυση της - Όχι στις πολιτικές της λιτότητας και της ανεργίας! Οι τράπεζες και οι κοινωφελείς υπηρεσίες (ΔΕΗ, ΟΤΕ, Ύδρευση) στα χέρια των εργαζόμενων! Όχι στα χαράτσια και την ακρίβεια - Αυξήσεις τώρα σε μισθούς και συντάξεις! Κάτω οι κυβερνήσεις τις φτώχειας, της καταστολής και της υποταγής! Έξω η τρόικα και τα τσιράκια της! Να γίνει ο λαός κυρίαρχος στον τόπο του!

H δημοτική κίνηση
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ πολιτών Πρέβεζας
τοπική επιτροπή της περιφερειακής κίνησης
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην Ήπειρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...