Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση της Ν.Ε Άρτας του ΣΥΝ για την κυβέρνηση Παπαδήμου

Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ- ΛΑΟΣ με πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο αποτελεί ωμή αλλοίωση της λαϊκής κυριαρχίας και θα καταστεί επικίνδυνη για τα συμφέροντα του λαού.
Οι κυρίαρχες δυνάμεις της χρηματαγοράς, η τρόικα και εγχώριοι υποστηρικτές του μνημονίου, φοβούμενοι την ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα, έδωσαν μάχη για να επιβάλουν αυτή την εξέλιξη, καθώς για όλους αυτούς η κυβέρνηση Παπαδήμου αποτελεί εγγύηση ότι θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση και συνέπεια, η ίδια πολιτική που μέχρι σήμερα μας έχει καταστρέψει.
Η πολιτική που εκτίναξε την ανεργία στα ύψη και έβαλε λουκέτο σε πάνω από 200.000 επιχειρήσεις. Η πολιτική της εθνικής...

ταπείνωσης και της κοινωνικής λεηλασίας.
Είναι πραγματικά τραγικό, τη στιγμή που η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου έχει ήδη καταρρεύσει κάτω από τον πάταγο της ιταλικής κρίσης, ο νέος πρωθυπουργός να ζητά στο όνομά της νέες θυσίες. Δηλαδή απολύσεις, χαράτσια, περικοπές αλλά και εκχώρηση της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής αξιοπρέπειας.
Τα κόμματα που θα στηρίξουν αυτήν την κυβέρνηση, είτε με συμμετοχή είτε με ανοχή, θα έχουν συνευθύνη για την κοινωνική διάλυση, τη συρρίκνωση της δημοκρατίας, την οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία.
Χρέος όλων των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων αυτού του τόπου είναι συλλογικά και ενωτικά να αγωνιστούν για την οριστική ανατροπή αυτής της πολιτικής, για την γρηγορότερη δυνατή προσφυγή στις κάλπες και την ανάδειξη ενός νέου συνασπισμού εξουσίας με πυρήνα τις δυνάμεις της αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...