Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Ανοικτή επιστολή καλεί τον Δήμαρχο Άρτας να στηρίξει όσους δεν πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ...

   ΠΡΟΣ: 1. Τον δήμαρχο Αρταίων, κ. Ι. Παπαλέξη
   Κοιν:   2. Τον πρόεδρο του Δ.Σ., κ. Θ. Τσιρογιάννη
              3. Τους κ.κ. δημοτικούς συμβούλους Δ. Αρταίων                                     

   Κάθε μέρα κι ένας ακόμη δήμος προστίθεται στον κατάλογο εκείνων που προτρέπουν ή βοηθούν τους πολίτες να μην πληρώσουν το έκτακτο τέλος ακινήτων μέσω ΔΕΗ.
   Πρώτος ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Ηρακλής Γκότσης ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής του να μην πληρώσουν τον ειδικό φόρο στο λογαριασμό της ΔΕΗ, αλλά μόνο την αξία του ρεύματος και ταυτόχρονα ετοιμάζεται μαζί με τους πολίτες του να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.
   Ο δήμαρχος Ιλίου, Νίκος Ζενέτος προτρέπει τους πολίτες του Δήμου του να μην πληρώσουν την έκτακτη εισφορά και σε περίπτωση διακοπής να πάνε στο δήμο με την απόδειξη καταβολής ρεύματος για να προσφύγουν δικαστικά.
   Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ιλίου με ψήφισμά του καλεί τους "πολίτες που επιλέγουν, με δική τους ευθύνη παρά τον Ν. 4021/11, να μην πληρώσουν το...

ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ, καθώς και όσοι δε δύνανται για αποδεδειγμένα αντικειμενικούς λόγους ανωτέρας βίας να καταβάλλουν το σχετικό τέλος" να προσκομίσουν στη νομική υπηρεσία του δήμου:
α) φωτοτυπία του λογαριασμού και
β) το σχετικό αποδεικτικό πληρωμής των λοιπών ποσών πλην του ειδικού τέλους, προκειμένου να το γνωστοποιήσουμε με ομαδικό εξώδικο στη ΔΕΗ, παρέχοντας ταυτοχρόνως οποιαδήποτε νομική συνδρομή.
   Παράλληλα, όπως αναφέρεται στο ψήφισμα, "ο δήμος θα καταβάλει κάθε προσπάθεια στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του προκειμένου κανένα σπίτι μη μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα".
   Ηχηρό «όχι» εκπέμπουν στο χαράτσι και οι δήμαρχοι κ.κ. Χρήστος Γκορτζίδης και Πέτρος Φιλίππου, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Καλυβίων (Σαρωνικού), αντίστοιχα, καθώς μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα θα κοινοποιήσουν την πρόθεσή τους να μην πληρώσουν οι δημότες τους το φόρο στη ΔΕΗ με την κοινή συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν στους δημοσιογράφους.
   Ο κ. Φιλίππου δήλωσε: "Θεωρώ απαράδεκτο το φόρο και προτρέπω τους δημότες μου να καταβάλουν σε ΑΤΜ Τράπεζας μόνο τα χρήματα για την κατανάλωση ρεύματος", ενώ ο δήμαρχος Σαλαμίνας, Γιάννης Τσαβαρής προχωράει ένα βήμα παραπέρα, καθώς δηλώνει ότι σε ενδεχόμενο διακοπής, θα βοηθήσει με κάθε τρόπο τους κατοίκους του νησιού του, ακόμη κι αν χρειαστεί οι δημοτικές υπηρεσίες να αναλάβουν δράση, επανασυνδέοντας το ρεύμα
   Ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης αρνείται να πληρώσει κι αυτός κι οι πολίτες του το έκτακτο τέλος ακινήτων στη ΔΕΗ και διαβεβαιώνει πως θα προβούν σε μαζικές αγωγές για να βρουν το δίκιο τους.
   Ο δήμαρχος Κορυδαλλού, Σταύρος Κασιμάτης, αποφάσισε σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, τη νομική υποστήριξη των δημοτών, που για αντικειμενικούς λόγους επιλέγουν με δική τους ευθύνη να μην το πληρώσουν.

   Κύριε δήμαρχε, όπως όλοι μας κατανοούμε, υπάρχει ένα όλο και διογκούμενο κύμα διαμαρτυρίας από δημάρχους, που επιλέγουν να συμπαραταχθούν και να συμπαρασταθούν στους δημότες που επιλέγουν την μη καταβολή του ειδικού τέλους μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.
   Οι δημότες της Άρτας, όπως και το σύνολο των Ελλήνων πολιτών βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή συρρίκνωση του εισοδήματος τους. Νέοι, συνταξιούχοι, υπάλληλοι, εργαζόμενοι, οι πιο ευπαθείς κοινωνικά ομάδες υφίστανται τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.
   Ήδη οι Έλληνες πολίτες έχουν κληθεί να καταβάλλουν μια σειρά από εισφορές και τέλη (ΕΚΑΣ, έκτακτη εισφορά εισοδήματος κτλ.), αλλά και να υποστούν τις συνέπειες των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, μείωση του αφορολόγητου ορίου, νέο μισθολόγιο, αύξηση του ΦΠΑ και άλλα επώδυνα μέτρα.
   Όλοι μας γνωρίζουμε τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται πολλοί συμπολίτες μας, με το φαινόμενο της φτώχειας να χτυπά την πόρτα ολοένα και περισσότερων σπιτιών.
   Ο εμπορικός κόσμος της Άρτας στενάζει, οι αγρότες βρίσκονται σε οικτρή θεση με τα αγροτικά προϊόντα να αγοράζονται σε εξευτελιστικές τιμές, οι πτηνοκτηνοτρόφοι βρίσκονται σε προφανή δυσχερή θέση, λόγω των προβλημάτων του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού και της αβεβαιότητας για την τύχη της ΔΩΔΩΝΗΣ και η ανεργία καλπάζει, προσεγγίζοντας το 20%.
   Οι συνεχείς περικοπές και φοροεπιδρομές έχουν πλήξει την αγοραστική δύναμη των δημοτών, ενώ οι τιμές δεν έχουν ακολουθήσει αντίστοιχη πτωτική πορεία.
   Οι οικογένειες καλούνται να πληρώσουν το πετρέλαιο θέρμανσης και μάλιστα τοις μετρητοίς, διότι οι προμηθευτές δεν δέχονται τη συνήθη πίστωση, σε τιμές που πραγματικά "καίνε"!
   Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί και το Τέλος Ακινήτων μέσω της ΔΕΗ για να δώσει τη χαριστική βολή στις οικογένειες μέσου και χαμηλού εισοδήματος.
  
   Για όλους αυτούς τους λόγους κ. δήμαρχε,
   Σας καλώ, αντιλαμβανόμενος τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, το αδιέξοδο και την κοινωνική αδικία για εκατοντάδες οικογένειες, να προχωρήσετε στις απαραίτητες πρωτοβουλίες, ώστε να μπορέσει ο Δήμος Αρταίων να σταθεί αρωγός σε όσους συμπολίτες μας, λόγω αντικειμενικών δυσκολιών, επιλέξουν με δική τους ευθύνη να μην πληρώσουν το Ειδικό Τέλος Ακινήτων.

Γρηγόρης Π. Τατσιόπουλος 
Δημότης Άρτας

ΚΕΝΤΡΙ: Περισσότερες πιθανότητες έχει να βγάλουν ανακοίνωση, που θα λέει ότι όσοι σκίζουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και πετάνε τα χαρτάκια στον δρόμο, θα τους αυξάνονται τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας, παρά να πούνε ότι θα βοηθήσουν όσους δεν πληρώσουν!!!

3 σχόλια:

  1. Ευγενική προσπάθεια αλλά δυστηχώς τη χαρακτηρίζει και αυτή την κίνηση η "κοινωνική μοναξιά". Απο την άλλη είναι δειγμα μιας κατάστασης πανικού που οι απλοί πολίτες δεν έχουν κατανοήση ότι αυτοί που μας κυβερνούν δεν είναι μόνοι τους. Οι άνθρωποι τους είναι παντού και τους υπηρετούν ΠΙΣΤΑ...τυφλά και ΠΙΣΤΑ.

    Αυτοί στους οποίους απευθύνεται η επιστολή ανήκουνν στον σκληρό τοπικό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ και έχουν τεράστια ευθύνη για τα πολιτικά τεκταινόμενα....

    Λυπάμε που θα χαρακτηρίσω μία επαναλαβάνω ευγενική ενέργεια ως άστοχη πολιτικά και εντελώς αφελή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άντε ρε τούβλο Παπαλέξη ξεκίνα ...

    Τούβλο που σε βρήκαμε ....
    ΑΧΡΙΣΤΕΕΕΕΕ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περιμένει την γραμμή από το κόμμα, το παιδί

    ... φοβάται μην χάσει τον δρόμο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...