Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Επέτειος των ΓΑΠ, με θλιβερές συγκρίσεις...

Σαν σήμερα, στις 3 Νοεμβρίου 1968,  η κηδεία του Γεωργίου Α. Παπανδρέου μετατράπηκε σε γιορτή της Δημοκρατίας, σε πανηγύρι του λαού.
43 χρόνια αργότερα, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου αρνείται να δεχτεί τον πολιτικό του θάνατο και μετατρέπει την Δημοκρατία σε πανηγυράκι.

1 σχόλιο:

  1. ΖΟΥΜΕ ΜΕΡΕΣ '89
    Όταν το φαινόμενο Κοσκωτάς, έθεσε σε κίνδυνο τα συμφέροντα του ελληνικού τραπεζικού κατεστημένου , ανταγωνιζόμενος τις τράπεζές του με την τράπεζα Κρήτης και όταν στην συνέχεια ο Κοσκοτάς, έθιξε και τα συμφέροντα των μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων με την εκδοτική «Γραμμή ΑΕ» η αντίδραση κεφαλαιοκρατικού κατεστημένου του τόπου υπήρξε τότε τόσο βίαιη ώστε όχι απλώς ανέτρεψε αλλά παραλίγο να στείλει και στη φυλακή ακόμα, τον ίδιο τον Ανδρέα Παπανδρέου . Εγώ θυμάμαι...
    τότε τις κούτες των πάμπερς με τις οποίες διέδιδαν τα ΜΜΕ ότι δήθεν μεταφερόταν χρήματα από την τράπεζα Κρήτης σε συνεργάτες του ή και στον ίδιο τον Α. Παπανδρέου . Αργότερα , σχετικά πρόσφατα , άκουσα σε τηλεοπτική εκπομπή τον τότε διευθυντή μεγάλης εφημερίδας , η οποία είχε σηκώσει τον μεγαλύτερο θόρυβο από όλες σχεδόν τις άλλες , για τα λεφτά στις κούτες των πάμπερς , να δηλώνει σχετικά με αυτό το θέμα ανερυθρίαστα . Ε! Αυτά με τα πάμπερς τότε ήταν βλακείες . Και όμως αυτές οι βλακείες έκριναν τότε και μέχρι σήμερα σε ένα βαθμό τη μοίρα του τόπου και έκαναν πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη . Τελικά δεν εννοώ ότι δεν υπήρξε σκάνδαλο Κωσκοτά αφού άλλωστε ο Κωσκοτάς καταδικάστηκε αλλά κάνω μόνο μερικές συνειρμικές σκέψεις .
    Ο Γιώργος Παπανδρέου έκάνε το λάθος να θίξει και αυτός το ελληνικό τραπεζικό σύστημα καθώς προωθεί συμφωνίες με βάσει τις οποίες πρέπει να σηκώσουν και οι τράπεζες ένα μέρος του βάρους του χρέους από τους ώμους του λαού . Παράλληλα κάνει και το άλλο λάθος , ζητά να εξυγιανθούν τα ΜΜΕ και όσα συντηρούνται από θαλασσοδάνεια και με χρήματα που οφείλουν στο δημόσιο να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς το δημόσιο . Αυτό είναι ένα πολύ επικίνδυνο κοκτέιλ για τον ίδιο . Όλη την οργή του κόσμου τα μέσα στην έστρεψαν εναντίον του και ο Γιώργος ότι και να είναι Ανδρέας πάντως δεν είναι ! Εγώ δεν θα τον υπερασπιστώ θα θυμίσω μόνο σε όσους τον λιθοβολούν στη βουλή πως ο λαός στις πλατείες δεν φώναζε κλέφτη αλλά ΚΛΕΦΤΕΣ--ΚΛΕΦΤΕΣ και ακόμα οι 300 στο Γουδί και κυρίως , φέρτε πίσω τα κλεμμένα ! Θα φανεί αν έχει ξεχάσει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...