Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Καθάρισε ο δήμαρχος!!! Και με τον λαό και με την Τρόικα!!!

Σας έλεγα πριν για το τι ΔΕΝ ψήφισε ο δήμαρχος και για το πώς "ξεγλύστρισε" ψηφίζοντας μια γενικόλογη "δέσμευση".
Άντε, να σας πω τώρα τι ακριβώς ψήφισε.
Πήρε το ψήφισμα που του έδωσαν οι πρώην Αγανακτισμένοι της πλατείας, που είχαν φτιάξει το καλοκαίρι την Λαϊκή συνέλευση της πλατείας και τώρα μετεξελίχθηκαν σε Λαϊκή Συνέλευση Άρτας, του έκανε την ώρα της ψηφοφορίας ένα "ξεδόντιασμα", αφαιρώντας κάτι που θα ενοχλούσε την κυβέρνηση και τους φίλους του και ούτε γάτα, ούτε ζημιά.
Διαβάστε το και θα σας πω μετά:

"Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αρταίων, εκφράζει την αντίθεση του στην επιβολή του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και μάλιστα με την...

απειλή ότι θα σταματήσει η παροχή ρεύματος σε όσους δεν το πληρώσουν.
Χιλιάδες συμπολίτες μας — εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, μικροί επαγγελματίες – αδυνατούν να πληρώσουν δυσβάσταχτα ποσά με τη μορφή του τέλους μέσω της ΔΕΗ. Χιλιάδες συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν μια καταιγίδα μέτρων μιας βάρβαρης πολιτικής και βρίσκονται στα πρόθυρα της εξαθλίωσης και της απόγνωσης.
Το ειδικό τέλος στη ΔΕΗ δεν είναι τέλος, αλλά άλλος ένας κεφαλικός φόρος, ένας κρίκος μιας ατέλειωτης αλυσίδας αντιλαϊκών μέτρων, που έχει κάνει τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων αβίωτη.
Τα μέτρα αυτά επιχειρείται να επιβληθούν στον λαό μέσω ενός ωμού εκβιασμού, που ούτε λίγο ούτε πολύ μας λένε, ότι όποιος δε συμμορφωθεί θα στερηθεί στοιχειωδών δικαιωμάτων όπως είναι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
Αφουγκραζόμαστε την κραυγή αγωνίας των συμπολιτών μας και απαιτούμε την κατάργηση αυτού του τέλους - φόρου.
Ο Δήμος απαιτεί από τη ΔΕΗ να μην προχωρήσει σε καμία διακοπή του ρεύματος σε
κανέναν που δεν μπορεί να πληρώσει ένα χαράτσι, που είναι και παράνομο και κοινωνικά άδικο.
Ο Δήμος θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια αρωγής στους κατοίκους του Δήμου,
ευνοώντας τη δημιουργία μορφών συσπείρωσης και αλληλεγγύης των κατοίκων.
Δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας και με κάθε μέσο που διαθέτουμε, για να μην μείνει κανένας συμπολίτης μας αβοήθητος, κανένα σπίτι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα".

ΚΕΝΤΡΙ: Τη γενικόλογη δέσμευση που σας έλεγα την βλέπετε: "Δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας", πιάσ' τ' αυγό και κούρευτο δηλαδή!!!
Η πλάκα όμως έχει να κάνει με το "ξεδόντιασμα" που σας έλεγα στην αρχή: Το κείμενο που βλέπετε παραπάνω έγραφε αρχικά: "δεν μπορεί και δεν θέλει να πληρώσει ένα χαράτσι, που είναι και παράνομο". 
Ο δήμαρχος, όπως διάβασα στον παλιόφιλο Τηλεβόα, έφαγε το "δεν θέλει", γιατί όπως και να το κάνουμε "το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ"!!! 
Κι ας φώναζαν από κάτω τα μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης ότι δεν λέει αυτό το κείμενο που συμφώνησαν, ο δήμαρχος έκανε πως δεν καταλάβαινε...
Ξέχασε όμως το "είναι και παράνομο", δεν το πρόσεξε κι έτσι εμφανίζεται να μη συμφωνεί στο ότι ένας πολίτης μπορεί να μην θέλει να συμμορφωθεί με ένα παράνομο μέτρο!!! 
Ψιλά πράγματα αυτά για τον Γιάννη...

1 σχόλιο:

  1. κάποιοι μυρίζονται εκλογές.
    οι μέν θέλουν να δήξουν πόσο "επαναστάτες" είναι και άλλοι μισοί πόσο καθεστωτικοί δέν είναι.
    ο δήμαρχος με τα κουτσουρέματα στο "ψηφισμα"
    εβγαλε το κοινωνικό του πρόσωπο προς τα έξω ενώ παράληλα έδηξε πόσο καλός πασόκος είναι.
    μακάρι με ψηφίσματα, υποσχέσεις και δεσμεύσεις να άλαζαν τα πράγματα, αλλά όταν οι πολίτες αφήνουν τους "ειδικούς" να αποφασίζουν για αυτούς...........
    ή μπλεγμένοι βρίσκονται ή προδωμένοι.
    ο πολιτικός τους πολιτισμός βρωμάει πονιριά και ψέμα και απέναντι στην κοινωνία αλλά και απέναντι στους οπαδούς τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...