Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Πού εξαφανίστηκε ο άξιος σεβασμού Παπούλιας;

Μέσα σ' όλο αυτό τον ορυμαγδό, μέσα σε όλη αυτή την πολιτική "κινούμενη άμμο", με την Ελλάδα να τρώει κολοσσιαία κατραπακιά, καθώς οι Ευρωπαίοι της λένε όχι μόνο πότε θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός, αλλά και ποιό ερώτημα θα του βάλουνε να απαντήσει, ο Καρολος Παπούλιας είναι κραυγαλέα απών. 
Με την κυβέρνηση να έχει χάσει την δεδηλωμένη, με τους ίδιους τους κυβερνητικούς βουλευτές να κατηγορούνε τον πρωθυπουργό για τυχοδιωκτισμό και να απαιτούνε την παραίτησή του, ο Κάρολος Παπούλιας είναι ταμπουρωμένος στο Προεδρικό Μέγαρο με μάτια και αυτιά ερμητικά κλειστά. 
Έχω όλη την καλή θέληση να του δείξω τον σεβασμό που αξίζει ο θεσμός που εκπροσωπεί, αλλά πείτε μου: Άλλη αρμοδιότητα εκτός από το να παρακολουθεί παρελάσεις και να του κουνάνε σημαιάκια δεν έχει; 
Γιατί αν δεν έχει, είναι μάλλον περιττός, πολυδάπανος και πλεονάζων. Καλύτερα θα ήταν να μπει σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας. Με όλο τον σεβασμό, βεβαίως-βεβαίως!!!

4 σχόλια:

  1. Οι αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας προβλέπονται από το Σύνταγμα.Το αν θα έπρεπε να έχει άλλες αρμοδιότητες είναι κάτι που θα έπρεπε να συζητηθεί στην επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος.Αλλά δεν μπορείς να ζητάς από τον εγγυητή του Πολιτεύματος και τοποτηρητή του Συντάγματος να το παραβιάσει.Το πρόβλημά μας δεν είναι ο Παπούλιας,μην τρελαθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι αρμοδιότητά του κι αν θέλεις την γνώμη μου και ιστορικό καθήκον του να συγκαλέσει έκτακτο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.
    Επίσης, καλό θα ήταν, όπως μας είπε ότι μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ΓΑΠ, του ζητήθηκε να αποχωρήσει από την εξέδρα στη Θεσσαλονίκη για να εκτονωθεί το κλίμα, έτσι να πάρει κι αυτός τηλέφωνο και να ζητήσει να απομακρυνθεί ο ΓΑΠ από την καρέκλα στο Μαξίμου για να εκτονωθεί το κλίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών είναι κάτι που έχει γίνει ήδη δύο ή τρεις φορές μέχρι τώρα και δεν έβγαλε τίποτα χρήσιμο.Επίσης ήδη κάποια κόμματα (π.χ. ΣΥ.ΡΙΖ.Α.) έχουν δηλώσει ότι κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή δεν έχει κανένα νόημα,υπονοώντας ότι δε θα συμμετέχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι η σημερινή κατάσταση δεν έχει προηγούμενο, άρα είναι κάτι τελείως νέο, χωρίς περιθώρια για αναβολές και τερτίπια.
    Όσο για την συμμετοχή όλων των κομμάτων, πού είναι γραμμένο ότι η δημοκρατίες βασίζονται στις ομοφωνίες του 100%;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...