Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Οι έμποροι ζητάνε την παρέμβαση Καχριμάνη για να μην γίνουν παζάρια στην Ήπειρο...

H Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Β/Δ Ελλάδας & Νήσων (Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν.) έστειλε την παρακάτω επιστολή στον Περιφερειάρχη Ηπείρου, τον Αλέκο Καχριμάνη, ζητώντας του να παρέμβει για να μην γίνει φέτος κανένα παζάρι σε καμιά περιοχή της Ηπείρου...

Γράφουν:

"Λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που έχει επέλθει τα τελευταία 2 χρόνια στην Ήπειρο, τα εμπορικά καταστήματα βρίσκονται σε απόγνωση για την επιβίωση τους.
Για τον λόγο αυτό ζητάμε την παρέμβασή σας προς όλους τους δήμους της Ηπείρου για να μην πραγματοποιήσουν για την φετινή περίοδο παζάρια στις περιοχές τους και έτσι να αποφευχθεί η εκροή χρήματος από τις πόλεις.
Αν και σας είναι γνωστό , θεωρούμε χρήσιμο να τονίσουμε ότι στους δρόμους των πόλεων τα μαγαζιά που κλείνουν και παραμένουν άδεια, καθημερινά αυξάνονται δραματικά."



ΚΕΝΤΡΙ: Το θέμα είναι ότι οι δήμοι αντιμετωπίζουνε τα παζάρια σαν μια εύκολη πηγή σημαντικών εσόδων και κακά τα ψέμματα, έτσι είναι... 
Σε τέτοιες εποχές που οι στρόφιγγες έχουν κλείσει, πώς να αρνηθείς 200 ή και παραπάνω ζεστά χιλιάρικα; 
Από την άλλη κι οι έμποροι έχουνε τα δίκια τους, τα παζάρια απομακρύνουνε τον κόσμο από τα μαγαζιά τους και τα λουκέτα μπαίνουνε το ένα πίσω από το άλλο...

4 σχόλια:

  1. sta giannena k sto agrinio pou oi dimoi piran apofasi na min ginoun pazaria logo tis krisis den exoun anagoi ta xrimata oi dimarxoi???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν έκανε τα εγκαίνια στο ΙΚΕΑ ξέχασαν οι "έμποροι" να του συστήσουν ότι τα μεγάλα εμπορικά κέντρα κλείνουν τα μικρά μαγαζιά και εργαστήρια(ξυλουργία).

    Τους ενοχλούν τα παζάρια και απευθύνονται στους κύριους υπαίτιους αυτής της κατάστασης.

    Η στάση των "ηγεσιών" των εμπορικών συλλόγων που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ΣΥΝ είναι απαράδεκτη και εμπαθής πρός τους πιο αδύναμους εμπόρους. Αδύναμους όσον αφορά τη σχέση των απλών εμπόρων πχ του παζαριού με τα γραφεία του κάθε βλαχοδημάρχου-περιφερειάρχη.

    Καινα τα κλείσετε τα παζάρια θα πετυχετε 2 πράγματα
    1 θα ικαοποιήσετε την εμπάθιά σας πρός τους πιο αδύναμους.
    2 θα σας βρίζουν τα πιο λαικά στρώματα που πραγματικά θα χάσουν την πρόσβαση σε φθηνά προιοντα απο μικρες βιοτεχνίες..

    και θα στραφούν.... στα σπριντερ και στα ζαρα....
    και σείς θα γυαλίζετε τα δικαιωμένα πλέον λουκέτα σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΖΑΡΙΑ ΜΙΛΑΜΕ
    ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΚΑΤΕΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΑΠΟ ΑΚΡΗ ΣΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΥΡΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙΣ
    ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΖΑΡΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το τελέυταίο σχόλιο το αφιερώνο στιςπροοδευτικες αριστερές παρατάξεις που βρέθηκαν ομοιδεάτες αυτών των ρατσιστικών λογικών(κατάργησης του παζαριού-παραεμπόριο, κλπ)
    Επισης μιάς και η αναφορά στα Ιωάνινα(τουμπεκι περί ΙΚΕΑ και ΖΑΡΑ που ρήμαξαν την τοπιή αγορά, αλλά και στο Αγρίνιο, ας μας πούνε τα αποτελέσματα χρήσης για το ιδιο διάστημα στα εμπορικά για να δούμε κατά ποσο άξιζε η πολιτική, αντιλαική και εξόχως ρατσιστική απαγόρευση των παζαριών.

    (ο δευτερος 4:07 )

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...