Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Οι βάσεις έσωσαν τον δήμαρχο!!!

Το διάβασα στον "Αρτινό Τύπο" και σκέφτηκα: Αυτό δεν είναι βάση, είναι οξύ!!!


     Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ έστειλε πολλούς γονείς προς αναζήτηση φοιτητικής στέγης για το παιδί τους και όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, αυτό το γεγονός σηματοδότησε την διάσωση του δημάρχου, Γιάννη Παπαλέξη από το ρεζίλι να μην μπορέσει να «περάσει» στο Δημοτικό Συμβούλιο ένα θέμα που εισηγήθηκε η δημοτική πλειοψηφία(;).
     Το θέμα ήταν «Τροποποίηση σύμβασης χρεολυτικού δανείου» και αφορούσε την διαβόητη απαλλοτρίωση πίσω από τον Άγιο Δημήτριο, στο κέντρο της Άρτας. 
      
Αυτή η απαλλοτρίωση αναδείχτηκε από τον ίδιο τον δήμαρχο ως κυρίαρχο θέμα της θητείας του, όταν την επέλεξε να την εμφανίσει...

...στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο της θητείας του, λες και δεν υπήρχαν άλλες προτεραιότητες, επιδεικνύοντας μια «περίεργη» ιεράρχηση των αμεσοτήτων του.
Και αργότερα, δεν δίστασε να συγκρουστεί για χάρη της με «δικούς» του ανθρώπους, καθώς ήταν μια από τις αφορμές για την αποπομπή του τότε αντιδημάρχου, Γιάννη Νικολάου.
     Ο δήμαρχος, μόλις 8 μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του, κατόρθωσε να κινδυνέψει σοβαρά να χάσει την πλειοψηφία μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, εξαιτίας της «καυτής» απαλλοτρίωσης.
     Εκτός από τον Γ. Νικολάου και οι Α. Τσαμπάς και Γ. Κοτσαρίνης από την Ανέζα καταψήφισαν, ενώ ο Χ. Γεώργος ψήφισε «Λευκό».
     Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο δήμαρχος να έχει μόνο 16 ψήφους υπέρ, σε ένα σώμα που αποτελείται από 33 δημοτικούς συμβούλους, είχε χάσει δηλαδή την πλειοψηφία.
     Για καλή του τύχη αποσοβήθηκε το εγκεφαλικό από το οποίο κινδύνευε, μιας και όπως προείπα, ένας γονιός, δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης απουσίαζε στη Θεσσαλονίκη, όπου είχε πάει να βρεί σπίτι για την κόρη του, που μόλις είχε περάσει στο Α.Π.Θ. και τελικά την λύση έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Άρτας, Βασίλης Γέμος, ο οποίος έδωσε την πολύτιμη 17η ψήφο στον δήμαρχο, διασώζοντάς τον από μια «ήττα» που θα κραύγαζε.
     Μπράβο Βασίλη, δεν σε φωνάζουν άνευ λόγου «Δήμαρχο της Άρτας»!


Τηλεβόας

ΚΕΝΤΡΙ: Το 'χω ακούσει κι εγώ αυτό, ο Βασίλης -λένε- είναι ο Δήμαρχος της Άρτας και ο Γιάννης, του διευρυμένου Δήμου!!! 
Κακιούλες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...