Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Διαπιστώσεις χωρίς προτάσεις...

Διάβαζα το Δελτίο Τύπου για τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο και είδα τα σημεία τοποθέτησης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας, Βασίλη Ψαθά, για το Σχέδιο Στρατηγικού Σχεδιασμού Ηπείρου.

Ο Ψαθάς λοιπόν, αναφέρθηκε σε ορισμένα από τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή της Άρτας:

Συγκεκριμένα:

Για το Βιοτεχνικό Πάρκο/Εμπορευματικό Κέντρο, είπε:
«Το Βιοτεχνικό Πάρκο, Εμπορευματικό Κέντρο, Βιομηχανική περιοχή, όπως και να το ονομάσουμε, είναι ένα χρόνιο και πάγιο αίτημα των Αρτινών.
Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα: Ότι δεν...

...έχει βρεθεί κατάλληλη γη. Αυτοί που έχουν εκτάσεις και πρέπει να τις παραχωρήσουν είναι οι Δήμοι και ειδικότερα ο Δήμος Αρταίων. Χρειάζονται τουλάχιστον 600 στρέμματα. Αν δεν βρεθεί γη δεν μπορεί να γίνει τίποτε.
Πρότεινα στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου να γίνει μια κοινή σύσκεψη με το Δήμο και την αναμένουμε. Αν βρεθεί γη, η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας θα πρωτοστατήσει για να συσταθεί ο Φορέας και να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες.

Για τον κόμβο Πέτα:
«Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τον κόμβο Πέτα. Με βάση τα χρονοδιαγράμματα το έργο θα έπρεπε να είχε λήξει το 2007. Φτάσαμε στο 2011, απομένει μόνο το 6% του φυσικού αντικειμένου του κόμβου, αλλά δυστυχώς ο ανάδοχος θα καταγγείλει και θα διαλύσει τη σύμβαση».

Για αλλοδαπούς – παραγωγή πορτοκαλιών:
«Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Άρτα, είναι η συγκέντρωση αλλοδαπών κατά την περίοδο συγκομιδής του πορτοκαλιού. Συγκεντρώνονται περίπου 5.000 Πακιστανοί. Υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα, όχι μόνο βίας, εγκληματικότητας, αλλά και υγιεινής, τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Και το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα είναι η φετινή υπερπαραγωγή πορτοκαλιού. Θα πρέπει με τις δυνάμεις μας να κινηθούμε για να αντιμετωπίσουμε στο μέτρο του δυνατού αυτά τα δύο ζητήματα».

ΚΕΝΤΡΙ: Ακριβώς έτσι είναι, αλλά αυτά μπορεί να τα ακούσει κανείς όπου σταθεί. Είτε στο Μονοπλιό κάτσει, είτε στα καφενεία της Γέφυρας, είτε σε οποιοδήποτε μέρος του Δήμου μας, αυτά θα ακούσει και χίλια-δυο άλλα... 
Τα ξέρουμε αυτά, τα γνωρίζουμε και μας βασανίζουν εδώ και χρόνια... 
Καιρός είναι να αρχίσουμε να ακούμε και συγκεκριμένες προτάσεις, ήρθε η ώρα να συζητήσουμε και για λύσεις, όχι να γυρνάμε γύρω-γύρω από τα ίδια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...