Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Παραιτήθηκε το "αγκάθι" του Βενιζέλου...

Χτες το βράδυ παραιτήθηκε η επικεφαλής στο Γραφείο Προϋπολογισμού, Στέλλα Σάββα-Μπαλφούσια, που οι δραματικές προβλέψεις της για το δημόσιο χρέος και την εκτίναξη του ελλείμματος προκάλεσαν σάλο και αντιδράσεις στην κυβέρνηση, ιδίως στον αρμόδιο υπουργό, Ευάγγελο Βενιζέλο...

Η έκθεση της κυρίας Στέλλα Σάββα-Μπαλφούσια,  προκάλεσε έντονο θόρυβο εξαιτίας των δραματικών προβλέψεων που κάνει για «εκτός ελέγχου δυναμική του χρέους» και για υπέρβαση όλων των προβλέψεων όσον αφορά το έλλειμμα.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες...

...επικαλέστηκε τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν αλλά και τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος σχολιάζοντας την έκθεση που συνέταξε το Γραφείο που έχει συγκροτηθεί στην Βουλή για να παρακολουθεί την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του κράτους, είπε ότι μετά και από σχετική επικοινωνία που είχε ο ίδιος με τον κ. Πετσάλνικο, «θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αναβάθμιση και την εγκυρότητα του έργου του Γραφείου Προϋπολογισμού».
Ο κ. Βενιζέλος είχε αμφισβητήσει  «την γνώση, την εμπειρία και την υπευθυνότητα» του Γραφείου Προϋπολογισμού και άρα τις δραματικές διαπιστώσεις της έκθεσης που συνέταξε και παρέδωσε στους βουλευτές της Επιτροπής Απολογισμού και Ισολογισμού του Κράτους για την δυναμική του δημοσίου χρέους.
Υπενθυμίζεται ότι στο εν λόγω κείμενο το οποίο συνέταξε η τριμελής επιστημονική ομάδα του Γραφείου που πλαισιώνει την οικονομολόγο κυρία Μπαλφούσια, διαπιστώνεται «ενίσχυση στο έπακρο της δυναμικής του χρέους, η οποία πλέον είναι εκτός ελέγχου» και τονίζεται ότι η εξέλιξη αυτή «αντισταθμίζει σε μεγάλο βαθμό τις θετικές επιπτώσεις στη δυναμική του χρέους από τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου», ενώ εκτιμάται ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα υπερβεί τις προβλέψεις ακόμη και αν υλοποιηθούν «εγκαίρως και στο ακέραιο» τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Αφού λοιπόν το πρόβλημα ήταν η έκθεση της κυρίας Στέλλας, τώρα που την αμφισβητήσανε πλήρως και την εξαναγκάσανε να παραιτηθεί, η ενοχλητική έκθεση θα πάει στο καλάθι και τα προβλήματα θα εξαφανιστούνε.
Μ' αρέσει αυτή η δημοκρατία, είναι πολύ μοντέρνα, είναι τελείως virtual, εντελώς εικονική!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...