Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Αφιερωμένη στην μνήμη του αδικοχαμένου Νίκου Γιώτη η 23η Συνάντηση Ορειβατικών Συλλόγων Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου...

Πραγματοποιήθηκε στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου 2011 η 23η Συνάντηση Ορειβατικών Συλλόγων Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου με διοργανωτή τον ΕΟΣ Πρέβεζας.
Οι αντιπροσωπείες έφτασαν στο Μύλο του Σκούρα το Σάββατο το απόγευμα και κατασκήνωσαν κατω από το γεφύρι του Αχέροντα δίπλα στο ποτάμι σ' ένα ειδυλλιακό τοπίο κοντά στις πύλες του Άδη.
Συμμετείχαν Ορειβατικές Ομάδες των Συλλόγων και εκπρόσωποί τους από τα Γιάννενα, την Άρτα, το Μεσολλόγγι, την Κόνιτσα, την Ναύπακτο, το Πάπιγκο, αλλά και τη Λειβαδιά και τον Πύργο (Το Αγρίνιο δεν συμμετείχε με ορειβατική Ομάδα, αλλά μόνο με 2 εκπροσώπους). 
Το πρόγραμμα της εξόρμησης ήταν η πορεία από την Συκιά (Κάτω Σερζιανά) ως το εγκαταλειμμένο χωριό Αβαρίκο στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ανάδειξη του ιστορικού μονοπατιού Σούλι- Ζάλογγο.
Η 23η ΣΟΣΔΕΗ αφιερώθηκε με απόφαση των Προέδρων στη μνήμη του φίλου ορειβάτη Νίκου Γιώτη που χάθηκε πρόσφατα σε τροχαίο.
Μετά την προγραμματισμένη σύσκεψη των εκπροσώπων των Συλλόγων, ακολούθησε γλέντι με μουσικές από ενισχυτή, αλλά και ζωντανή μουσική από τη φλογέρα του Δημήτρη Ξαξίρη και το τουμπελέκι του Γιώργου Μακρίδη, συνοδεία πολυπληθούς χορωδίας.
Οι χοροί και τα τραγούδια έδωσαν και πήραν μεχρι αργά το βράδυ με το κελάρισμα του Αχέροντα και το φεγγαρόφωτο να συμπληρώνουν το σκηνικό. Τα σουβλάκια της Στράτως και το κρασί που πρόσφερε ο Σύλλογος συμπλήρωσαν την ωραία βραδιά.

Την Κυριακή το πρωί πάνω από 200 ορειβάτες ξεκίνησαν από τη Συκιά και μετά από πορεία 3 περίπου ωρών εφτασαν στο Αβαρίκο και επέστρεψαν
Όλοι ενθουσιάστηκαν από την ομορφιά του τοπίου και την γραφικότητα του μονοπατιού, που διάνοιξαν και σηματοδότησαν ορειβάτες της Πρέβεζας.
Μερικοί επισκέφτηκαν το γειτονικό χωριό Ρεμματιά και περπάτησαν το μονοπάτι από τη θέση Γκούρα, όπου υπάρχει νεροτριβή και μύλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...