Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν πάει άλλο, θα γίνω και εγώ λαθροθήρας…

Δεν αντέχει άλλο την κοροϊδία ο φίλος, Θόδωρος και δηλώνει μέσα από τον Κυνηγότοπο ότι ή λαθροθήρας θα γίνει ή θα ξενιτευτεί, γιατί νόμιμο δεν τον θέλουνε στον Αμβρακικό:

"Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το τοπίο για το αν θα επιτραπεί ή όχι το κυνήγι στον Αμβρακικό Κόλπο την νέα κυνηγετική περίοδο 2011 – 2012. Σκοπός αυτής της ανάρτησης είναι να στηρίξει έμπρακτα τους αρμόδιους φορείς και κυνηγούς της περιοχής μας, στην επιμονή και απαίτηση τους πλέον να επιτραπεί το κυνήγι στον Αμβρακικό. Ο λόγος αυτής της επιλογής είναι απλός! Γιατί δεν θέλω να γίνω λαθροθήρας και θέλω να ελπίζω στο αύριο, σε ένα καλύτερο Αμβρακικό με περισσότερη ζωντάνια από υδρόβια ζωή.

Μιλώντας λοιπόν με πολλούς φίλους κυνηγούς σε προσωπικό επίπεδο αλλά και μέσω διαδικτύου, έχω εισπράξει το εξής συναίσθημα που εκφράζεται με λέξεις, «δεν πάει άλλο, θα γίνω και εγώ λαθροθήρας»...

...Αυτό είναι το αποτέλεσμα της τριετούς απαγόρευσης που ίσχυε για τον Αμβρακικό τα τελευταία χρόνια, δηλαδή ένας νόμος αποκλειστικά για λαθροθήρες που τους επέτρεπε να κυνηγούν ανενόχλητοι γιατί η φύλαξη του χώρου ήταν ανύπαρκτη και να είχαν την ησυχία τους από τους νόμιμους κυνηγούς λόγω της απαγόρευσης που ίσχυε.

Μήπως ήρθε ο καιρός να σκεφτούμε ώριμα και σοφά; Εκτός κι αν όλα αυτά έχουν κάποια σκοπιμότητα και στοχεύουν κάπου. Για παράδειγμα στην απομάκρυνση της ανθρώπινης παρουσίας από την περιοχή για να μπορούν ανενόχλητοι να εκμεταλλευτούν με οποιονδήποτε τρόπο τον Αμβρακικό Κόλπο και συγκεκριμένα διάβασα για κάποιον τούρκο επιχειρηματία που ενδιαφερόταν να αγοράσει την Νήσο Βούβαλος. Τώρα αν το έχει αγοράσει και τι θα το κάνει το νησί δεν ξέρω!

Καλό πάντως θα είναι αν ετοιμάζουν κάτι να μας ενημερώσουν για να προλάβουμε να φύγουμε από τα σπίτια μας γιατί από τον Αμβρακικό έχουμε φύγει από καιρό εμείς οι νόμιμοι…"

ΚΕΝΤΡΙ: Όλοι ξέρουνε ότι από τους μεγαλύτερους φύλακες της ισορροπίας ενός οικοσυστήματος είναι οι ίδιοι οι κυνηγοί, οι οποίοι είναι οι διώκτες των λαθραίων.
Το δούλεμα από την δημοτική αρχή συνεχίζεται, όλο τάζει ότι θα φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο κι όλο απ' έξω το αφήνει.
Μάλλον κάποιοι προτιμάνε να συνεχίζεται η ανεξέλεγκτη λαθροθηρία στον Αμβρακικό...

4 σχόλια:

  1. Καλά μιλάμε αίσχος που απαγόρευσαν το κυνήγι!! Ορμάτε 10000 κυνηγοί να μπουμπουνήσετε ότι πετάει και ότι κινείται. Πως αλλιώς άλλωστε θα διαφυλαχθεί το οικοσύστημα. Να μην υπάρχει καθόλου οικοσύστημα να είμαστε όλοι ευτυχισμένοι. ΡΕ ΣΑΝ ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΣΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΟΥΟΥΣΤ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητό ΚΕΝΤΡΙ
    δεν θα αναφερθώ στον "νόμιμο" κυνηγό και"φυσιολάτρη",διότι όσοι πιστεύουν ότι η θεώρηση ενός κωλόχαρτου αξίας μερικών ευρώ σε κάνει θεό και σου δίνει εξουσία ζωής και θανάτου σε ότι κατοικεί εκεί πριν από τους κυνηγούς, μόνο "νόμιμο" και "φυσιολάτρη" δεν τον κάνει.
    θα αναφερθώ στο σχόλιό σου.
    Έχει πέσει στην αντίληψή σου,ποτέ,κάποιος κυνηγός ο οποίος έχει "καταδώσει" ποτέ κάποιον "συνάδελφό"του;
    Αν θέλουν οι "φυσιολάτρες" "κυνηγοί" να σώσουν τον Αμβρακικό,ας πάνε να πυροβολήσουν τις δεξαμενές καυσίμων, ας πάνε να κάνουν κλοιό στον πτηνοτροφικό συνεταιρισμό και στις βιομηχανίες παραγωγής κρέατος που αποδεδειγμένα μολύνουν τον Αμβρακικό ή αν δεν μπορούν να το κάνουν αυτό ας σταματήσουν να βάζουν βενζίνη των εταιριών που έχουν δεξαμενές στον Αμβρακικό και να σταματήσουν να αγοράζουν προϊόντα των κρετοβιομηχανιών που μολύνουν τον κόλπο.
    Απλά πράγματα.
    Αλλά τι λέω ο βλάξ;
    Πίσω από κάθε "νόμιμη" άδεια,βρ'ισκεται και μια ψήφος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητό ΚΕΝΤΡΙ
    είναι τουλάχιστον η εικοστή φορά που αφήνω σχόλιο χωρίς να είναι υβριστικό ή χυδαίο,όπως έκανα την Παρασκευή σε αυτό εδώ το θέμα,και άλλες τόσες φορές μου το απορρίψατε.
    Γιατί;
    Και επειδή τα σχόλιά μου δεν είναι ούτε υβριστικά ούτε χυδαία, μου κακοφαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η 20η φορά δεν είναι, μην τα παραλές, αλλά έχεις δίκιο, άργησα πολύ, αλλά δεν παραξενεύτηκες που ούτε αναρτήσεις έκανα;
    Έλειπα κι όχι για καλό δυστυχώς...
    Τώρα όμως που είμαι πάλι πίσω, όπως βλέπεις, αμέσως δημοσιεύτηκαν τα σχόλιά σου...
    Καλή συνέχεια λοιπόν σε όλους μας και μην τα βάζετε όλα μέσα σας, η ζωή δεν μας περιμένει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...