Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Σχετικά με το εισαγγελικό κλείσιμο του Δημοτικού Ραδιόφωνου...

Αντιγράφω από τον "Αρτινό Τύπο"...
Διαβάστε και μετά θα σας πω τι ξέρω κι εγώ:


"Κατάσχεσαν τον εξοπλισμό του Δημοτικού Ραδιοφώνου Άρτας

- Πήραν μέχρι και προσωπικά αντικείμενα εργαζομένων

     Σήμερα το πρωί, λίγο μετά τις 11 η ώρα, Εισαγγελέας και άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, πήγαν στο στούντιο του Δημοτικού Ραδιοφώνου Άρτας, το οποίο στεγάζεται στο Eκθεσιακό Kέντρο και κατάσχεσαν μηχανήματα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κονσόλες και ό,τι άλλο υπήρχε στο χώρο!
     Η αιτία ήταν ότι ο Δημοτικός Σταθμός λειτουργούσε χωρίς άδεια.
     Η καταγγελία έγινε το καλοκαίρι από την…

…ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) και διαβιβάστηκε τον Αύγουστο στην Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία με τη σειρά της ειδοποίησε την Εισαγγελία της Άρτας, με αποτέλεσμα το σημερινό περιστατικό.
     Ειδοποιήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Χρήστος Γιώτης, που είναι υπεύθυνος για το Δημοτικό Ραδιόφωνο, ο οποίος μόλις προσήλθε στο χώρο, συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Πήρε τακτική δικάσιμο για τις 8 Δεκεμβρίου 2011 και αφέθηκε ελεύθερος.
     Το Δημοτικό Ραδιόφωνο Άρτας δεν είναι ο μόνος Ραδιοφωνικός Σταθμός που στερείται αδείας. Για την ακρίβεια, ΚΑΝΕΝΑΣ από τους 11 Ραδιοφωνικούς Σταθμούς της πόλης μας δεν έχει αδειοδοτηθεί. Όλοι τους λειτουργούν με τον αριθ. Πρωτ. που είχαν λάβει το 1988, εν αναμονή της τελικής αδείας.
     Είναι απορίας άξιο γιατί επιλέχθηκε το Δημοτικό Ραδιόφωνο για να εξαντληθεί ο τύπος του νόμου. Ακόμα και ο τρόπος που διάλεξαν να "σιγήσει" η φωνή του, γεννά εύλογα ερωτηματικά.
     Η συνήθης διαδικασία σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι να κλείνει ο πομπός και όχι φυσικά να κατάσχονται σωρρηδόν μηχανήματα και προσωπικά αντικείμενα εργαζομένων.
     Αρκετά ερωτήματα επίσης προκαλεί το γεγονός ότι ενώ ήταν εν γνώσει της Περιφέρειας, εδώ και περίπου ένα μήνα, δεν υπήρξε κάποιου είδους προειδοποίηση, ώστε να μπορέσει ο Δήμος Αρταίων να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να αποφευχθεί η κατάσχεση του εξοπλισμού.
     Αναμένονται ανακοινώσεις από πλευράς του Δήμου Αρταίων." 

ΚΕΝΤΡΙ: Είναι αλήθεια ότι το Δημοτικό Ραδιόφωνο δεν είχε άδεια λειτουργίας. Είναι αλήθεια ότι και άλλοι ραδιοσταθμοί δεν έχουνε άδεια, όπως για παράδειγμα ο σταθμός της Εκκλησίας.
Οι πληροφορίες μου μάλιστα λένε ότι στο ίδιο χαρτί που υπήρχε η εντολή για το κλείσιμο του Δημοτικού Ραδιοφώνου, υπήρχε η ανάλογη εντολή και για ραδιόφωνο της Εκκλησίας.
Όμως υπάρχουνε κάποια παράξενα πράγματα, όπως για παράδειγμα, ότι ενώ "μπουζούριασαν" ον καημένο τον Χρήστο Γιώτη και του πήρανε και δακτυλικά αποτυπώματα, λες κι ήταν σεσημασμένος κακοποιός, δεν έμαθα να γίνεται κάτι ανάλογο με κανά πρωτοσύγκελο!!!
Και η πρεμούρα των οργάνων να επιβάλλουν τον νόμο δεν σταματάει εδώ...
Αντί να ανέβουνε στο βουνό και να θέσουν τον πομπό εκτός λειτουργίας, αυτοί έκαναν "καταδρομική" επιχείρηση εναντίον του studio και αφαίρεσαν ό,τι βρήκανε μπροστά τους. Επειδή μάλιστα εκείνη την ώρα υπήρχε άτομο που έκανε εκπομπή, μέχρι τα ακουστικά και τα CDs πήρανε κι ας ήτανε δικά του.
Τον πομπό τον άφησαν απείραχτο μαζί με το link. ΄Ετσι, η συχνότητα συνέχιζε να είναι ενεργή μέχρι και το απόγευμα, που κάποιος δημοτικός υπάλληλος έκλεισε τον πομπό!!!
Πραγματικά η Περιφέρεια γνώριζε περίπου από τις 22 Αυγούστου, αλλά δεν είπε τίποτε, δεν έστειλε μια προειδοποίηση, μια κλήση για συμμόρφωση, ένα τελεσίγραφο, κάτι τέλος πάντων που θα έδινε την ευκαιρία στον Δήμο της Άρτας να πάρει μια παράταση, να κάνει τέλος πάντων τα απαραίτητα...
Εάν για παράδειγμα το πρόβλημα ήταν ότι η συχνότητα παρεμπόδιζε επικοινωνίες ή ραδιοσήματα, θα μπορούσε να μετακινηθεί, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα.
Και να σκεφτείτε ότι στις 30 Σεπτεμβρίου θα γίνουνε γραπτές εξετάσεις για την απόκτηση του Πτυχίου ραδιοερασιτέχνη στην παλιά Νομαρχία και οι εξετάσεις αυτές προκηρύχθηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Ψαθά!!!
Αλήθεια, ο Ψαθάς ήξερε κι αυτός από τον Αύγουστο τι θα γινόταν σήμερα ή αυτουνού δεν του λένε τίποτε οι Γιαννιώτες;
Ο Χρήστος Γιώτης, που από το πουθενά βρέθηκε μπλεγμένος, αφέθηκε ελεύθερος αφού πήρε τακτική δικάσιμος για τις 8 Δεκεμβρίου και μέχρι τότε αμφιβάλω ότι υπάρχει αρκετός χρόνος για να γίνουνε οι απαραίτητες ενέργειες για να νομιμοποιηθεί ο σταθμός, οπότε μάλλον με σιγουριά μπορούμε να πούμε ότι η τελευταία εκπομπή της ιστορίας του ήτανε ένα τραγούδι που ακούστηκε στις 11:13 π.μ. στις 7/9/2011.
Μακάρι πάντως η Εισαγγελία να είχε ανάλογα αντανακλαστικά και σε άλλες υποθέσεις που έχουνε σχέση με την λειτουργία του Δήμου, πολύ πιο σοβαρά και ουσιώδη...

3 σχόλια:

  1. Εισαι εκτος τοπου και χρονου.Τι σχεση εχει η αδεια ραδιοερασιτέχνη με την εκπομπής ραδιοφωνου? καμμια απολυτως.Ο ραδιοερασιτεχνης κανει χομπυ απαγορευται η εκπομπή μουσικης και διαφημισεων και εκπέμπει σε αλλες συχνοτητες.Διάβασε λιγο πρωτα και μετα κανε κρητική.Το αλλο η ΕΕΤΤ δεν κανει καταγγελία κανε επιτοπου μετρησεις εκθεσεις και μετά στελνει τα ραβασακια.Ρωτα να δεις τα τελευταια χαρτια που πηραν για τα λινκ τηλεοραση και ραδιοφωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α ρε φίλε, κι ο blogger δεν είναι δημοσιογράφος, πού και πού κάνει και πλάκα (μιλάω για τον ραδιοερασιτέχνη)!!!
    Όσο για τα υπόλοιπα, που πραγματικά δεν ξέρω, η Περιφέρεια στην απάντηση που μου έστειλε γράφει: "Οι αποφάσεις και οι εντολές έχουν εκδοθεί αρχικά από το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο – το οποίο κατέγραψε την παρανομία την 6 Οκτωβρίου 2010 – και στη συνέχεια από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων."
    Αν θέλεις, να σου δώσω το mail τους, για να τους διορθώσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το να πάρει ένας σταθμός ΒΝΛ εφόσον λειτουργεί πριν τον Νοέμβριο του 1999 είναι πολύ απλό. Με 3-4 βασικά χαρτιά που να αποδεικνύουν ότι λειτουργούσε ο σταθμός (πχ παραστατικά τιμολογίων, εναρξη εφορίας, τιμολόγια ΑΕΠΙ, λογαριασμούς ρεύματος κτλ) μπορεί ο σταθμός να πάρει ΒΝΛ από το ΕΣΡ. Το γεγονός ότι για 20 τόσα χρόνια που λειτουργεί ο σταθμός δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος σε ολόκληρο δήμο, από τις νομικές υπήρεσίες, από κάπου τέλος πάντων να στείλει τα απαραίτητα δικαιολογιτικά τους κάνει να φαίνονται πραγματικά ανάξιοι όλοι τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...