Κυριακή, 18 Απριλίου 2010

Bring them back !!!


Το ActClick.com είναι ένα social network, που διοργανώνει μια μεγάλη διεθνή ιντερνετική εκστρατεία, για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρεθενώνα και για την επανένωση του Μνημείου...
Αυτή η εκστρατεία ξεκίνησε την Τετάρτη 14 Απριλίου και έχει σαν αιχμή ένα εκπληκτικό χιουμοριστικό, αλλά και συγκινησιακό video, με πρωταγωνιστές την Κατρότση, τον Φωκά (στον ρόλο του πολυεκατομμυριούχου Αριστοτέλη Ελγινιάδη) και τον Αλιάγα.
Αυτό το video έχει μεταφραστεί στα αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά, ισπανικά, ρωσικά και κινέζικα, για να μπορέσει πραγματικά να έχει παγκόσμια διάδοση.

Αριστερά, στην κορυφή του blog μου, μπορείτε να δείτε το banner, που σας βγάζει σε link στην σελίδα της εκστρατείας, όπου μπορείτε να δείτε το video, αλλά αυτό έτσι κι αλλιώς σας το δείχνω κι εγώ...Το σημαντικότερο είναι ότι εκεί μπορείτε να υπογράψετε και να ενώσετε και την δική σας φωνή.

Παρακάτω, μπορείτε να διαβάσετε πού ακριβώς στοχεύει αυτή η εκστρατεία:


Το ActClick.com πραγματοποιεί μια μεγάλη εκστρατεία -διαδικτυακή και μη- με μήνυμα την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα. Η εκστρατεία ονομάζεται “BRING THEM BACK!” και η ιστορία της ξεκινά 209 χρόνια μετά το 1801, όταν ο Λόρδος Έλγιν αποφάσισε να λεηλατήσει την Ακρόπολη των Αθηνών. Το ταξίδι του “BRING THEM BACK!” αρχίζει από την Αθήνα, το Νέο Μουσείο Ακρόπολης και τον Παρθενώνα για να διαδοθεί σε ολόκληρο τον κόσμο… με ένα μόλις click!
Στόχος του “BRING THEM BACK!” είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου ανεξαρτήτως χώρας, ηπείρου και εθνικότητας για την ιστορία ενός από τα σημαντικότερα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Στόχος του “BRING THEM BACK!” είναι η παράλληλη προβολή όλων των Επιτροπών, των φορέων και των προσπαθειών που έχουν συντελεστεί ως σήμερα για την επιστροφή ή την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.
Στόχος του “BRING THEM BACK!” είναι να ενώσουμε και όχι να χωρίσουμε.
Στόχος του “BRING THEM BACK!” είναι η συλλογική προσπάθεια ως τις 31 Δεκεμβρίου 2010 για τη συγκέντρωση του μεγαλύτερου αριθμού υπογραφών από πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο, που στέλνουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα “BRING THEM BACK!” και διακηρύττουν τις δικές τους αξίες πολιτισμού στον 21ο αιώνα.
Στόχος του “BRING THEM BACK!” είναι η επίσημη παράδοση των στοιχείων της καμπάνιας μας στο Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού και στους εκπροσώπους του Νέου Μουσείου Ακρόπολης καθώς και στην διοίκηση του Βρετανικού Μουσείου. Απώτερος στόχος μας κατόπιν, προβάλλει ίσως η ιδέα της συγκέντρωσης 1.000.000 επώνυμων υπογραφών και το αίτημα για συζήτηση του θέματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με κίνητρο την άσκηση διεθνών και ουσιαστικών πιέσεων στο ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών.
Στόχος του “BRING THEM BACK!” είναι να καταφέρω να ενώσω τη δική μου με τη δική σου φωνή πολιτισμού.
Το “BRING THEM BACK!” αρχίζει κιόλας να ταξιδεύει από την ανοιξιάτικη Αθήνα με προορισμό κάθε γωνία της γης, με ενθουσιασμό!

Δείτε και την ιστορική δήλωση της Μελίνας :«Τι σημαίνει ο Σαίξπηρ για την Αγγλία;
Ο καθεδρικός του Αγίου Παύλου;
Τι σημασία έχει το Ταζ Μαζάλ για την Ινδία;
Η Καπέλα Σιξτίνα για την Ιταλία;
Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα είναι η περηφάνια μας. Είναι η ταυτότητα μας.
Είναι ό, τι μας συνδέει με το Ελληνικό Θαύμα.
Είναι δημιουργίες συνώνυμες με τις έννοιες της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...