Πέμπτη, 8 Απριλίου 2010

Υπάρχουν και καλά νέα!!!


Πριν από λίγο διάβασα στα Καλά Νέα (πού αλλού;), ότι επιτέλους απελευθερώθηκε σήμερα ο Αθανάσιος Λερούνης, ο 55χρονος Έλληνας εκπαιδευτικός που είχε απαχθεί στις 8 Σεπτεμβρίου από Ταλιμπάν στο χωριό Μπρουν στα βόρεια του Πακιστάν, σύμφωνα με πακιστανούς αξιωματούχους που επικαλείται το Γαλλικό πρακτορείο.
Ο Θανάσης Λερούνης, «εθνικός ευεργέτης» της φυλής των θρυλούμενων ως απογόνων των Μακεδόνων, ήταν αγνοούμενος από τις 8 Σεπτεμβρίου 2009, όταν τον απήγαγαν ένοπλοι Ταλιμπάν...

Ο Λερούνης γεννήθηκε το 1954 και μεγάλωσε στα Καλάβρυτα, ζει μόνιμα στο Πακιστάν από το 2001 και έχει κάνει έργο ζωής του τη διάσωση και προβολή του πολιτισμού των Καλάς (οι οποίοι είναι Έλληνες – έχουν Ελληνικότατο DNA, είναι απόγονοι των στρατιωτών του Μέγα Αλέξανδρου).
Ζει στην κοιλάδα για 15 χρόνια και εργαζόταν για ένα σχέδιο για την ανάπτυξη της κοινότητας των Καλάς. Εργάστηκε για την κατασκευή ενός τριώροφο κτίριου για τη διατήρηση και την προώθηση της μοναδικής κουλτούρας της περιοχής.

Όποιος θέλει να διαβάσει περισσότερα για την ιστορία ενός πραγματικά αξιόλογου ανθρώπου, που αφιέρωσε την ζωή του σε έναν πραγματικά εθνικό σκοπό, χωρίς να αποζητάει τιμές, δόξα και δημοσιότητα, διαβάστε
εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...