Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Μια ευχάριστη είδηση από τον ΣΚΟΥΦΑ...


Από τον Σύλλογο "ΣΚΟΥΦΑΣ" ανακοινώνεται ότι προσεχώς θα λειτουργήσει Τμήμα Παιδικής Μουσικής Σκηνής για τους μαθητές Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου.
Σκοπός του συγκεκριμένου τμήματος είναι η προώθηση και ενίσχυση της προσπάθειας διατήρησης του μουσικού πολιτισμού, των ηθών και εθίμων του τόπου μας, και η ευαισθητοποίηση των νέων, καθώς θα έρθουν σ’ επαφή με τα παραδοσιακά μουσικά όργανα, το παραδοσιακό τραγούδι, τα λαϊκά δρώμενα και θα ανακαλύψουν τη σημασία του ρυθμού στη μουσική, στο λόγο και την κίνηση. Παράλληλα, θα συμβάλει στη δυνατότητα δημιουργικής απασχόλησης, έκφρασης και επικοινωνίας των παιδιών.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα Γραφεία του Συλλόγου ή στο τηλ.: 2681028171 και ώρες από 9:00 έως 11:00 π.μ. και 6:00 -8:00 μ.μ.

Υπεύθυνη διδασκαλίας θα είναι η Μουσικολόγος, κ. Στέλλα Λιναρδή.


ΚΕΝΤΡΙ: Άλλη μια καλή είδηση και για τον ΣΚΟΥΦΑ και για την Άρτα, αλλά κυρίως για τα νέα παιδιά μας, που θα βρούν άλλη μια διέξοδο από την γκρίζα καθημερινότητα με μια δημιουργική και ευχάριστη απασχόληση. Ήταν κάτι που έλειπε και φαντάζομαι ότι θα έχει μεγάλη επιτυχία.

Όσο για για την μουσικολόγο Στέλλα Λιναρδή, μπορεί να μην είναι τόσο διάσημη σαν την συνονόματή της Μπεζαντάκου, αλλά ξέρω ότι συμμετείχε σαν φοιτήτρια στο "Μουσικό Πολύτροπο", ένα σύνολο φοιτητών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ.

Πριν καμιά δεκαριά χρόνια, είχα παρακολουθήσει στη Θεσσαλονίκη ένα καταπληκτικό μουσικοθεατρικό δρώμενο με τίτλο "Το γεφύρι της Άρτας".

Θυμάμαι ότι ήταν μια υπέροχη παράσταση και μακάρι η Στέλλα Λιναρδή να μπορέσει να προσφέρει ανάλογες στιγμές και στην Άρτα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...