Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Ένας άξιος Έλληνας ξανά κοντά μας...



Αντιγράφω από το in.gr και χαίρομαι ιδιαίτερα που οι χθεσινές φήμες από το Πακιστάν ήταν πραγματικότητα κι όχι μόνο φήμες:
"Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλες τις επίπονες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από την Ελλάδα για την απελευθέρωσή του από τους Ταλιμπάν, εξέφρασε ο Έλληνας εθελοντής, Θανάσης Λερούνης στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε μαζί του, λίγα μόλις λεπτά μετά την παράδοσή του, από τις πακιστανικές αρχές, στην ελληνική πρεσβεία στο Ισλαμαμπάντ.

Η μεταφορά του Θανάση Λερούνη στην ελληνική πρεσβεία έγινε πριν από περίπου μία ώρα, με ελικόπτερο από την περιοχή Τσιτράλ του βορείου Πακιστάν.

Με δάκρυα χαράς και συγκίνηση υποδέχτηκαν τον Θανάση Λερούνη ο ειδικός απεσταλμένος του πρωθυπουργού στο Ισλαμαμπάντ, πρέσβης εκ προσωπικοτήτων, Δημήτρης Δόλλης και ο Έλληνας πρέσβης, Πέτρος Μαυροειδής.

Η μεταφορά του Θανάση Λερούνη στη Ελλάδα, ο οποίος έχει ζητήσει να γίνει σεβαστή η απόφασή του να μην κάνει δηλώσεις το προσεχές διάστημα, θα γίνει εντός του επόμενου 48ωρου.
"


ΚΕΝΤΡΙ: Μόνο και μόνο η απόφασή του να μην κάνει δηλώσεις, αλλά να έρθει ξανά σε επαφή με τους αγαπημένους του και να αφεθεί απερίσπαστος να ξαναβρεί τον εαυτό του, δείχνει τον άνθρωπο...
Ο Θανάσης Λερούνης, «εθνικός ευεργέτης» της φυλής των θρυλούμενων ως απογόνων των Μακεδόνων, ήταν αγνοούμενος από τις 8 Σεπτεμβρίου 2009, όταν τον απήγαγαν ένοπλοι Ταλιμπάν...

Ο Λερούνης γεννήθηκε το 1954 και μεγάλωσε στα Καλάβρυτα, ζει μόνιμα στο Πακιστάν από το 2001 και έχει κάνει έργο ζωής του τη διάσωση και προβολή του πολιτισμού των Καλάς (οι οποίοι είναι Έλληνες – έχουν Ελληνικότατο DNA, είναι απόγονοι των στρατιωτών του Μέγα Αλέξανδρου).
Ζει στην κοιλάδα για 15 χρόνια και εργαζόταν για ένα σχέδιο για την ανάπτυξη της κοινότητας των Καλάς. Εργάστηκε για την κατασκευή ενός τριώροφο κτίριου για τη διατήρηση και την προώθηση της μοναδικής κουλτούρας της περιοχής.

Όποιος θέλει να διαβάσει περισσότερα για την ιστορία ενός πραγματικά αξιόλογου ανθρώπου, που αφιέρωσε την ζωή του σε έναν πραγματικά εθνικό σκοπό, χωρίς να αποζητάει τιμές, δόξα και δημοσιότητα, διαβάστε
εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...