Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Καλά τσικνίσματα!!!


Μ' αυτά και μ' αυτά ξέχασα να σας πω και την σημαντικότερη είδηση της μέρας. Τσικνοπέμπτη σήμερα και θα του δώσουμε να καταλάβει!!!
Εδώ και λίγα χρόνια, έχουμε εγκαταλείψει τις εξόδους σε ταβέρνες και ψησταριές κι αντί να νευριάζουμε με το αργό σέρβις και το μισοψημένο φαγητό, μιας και τέτοια μέρα είναι όλα πήχτρα στον κόσμο, έχουμε επιλέξει αντί εξόδου, να εισερχόμαστε...

Είμαστε λοιπόν μοα παρέα από τρεις οικογένειες, που λίγο-πολύ τα έχουμε βρει μεταξύ μας και μαζευόμαστε πότε στο σπίτι του ενός, πότε του άλλου (συμπτωματικά έχουμε όλοι τζάκια) και καλοπερνάμε...

Τα παιδιά παίζουν στα ενδότερα και δεν τα κυνηγάμε γύρω-γύρω σε τραπέζια με απηυδυσμένους θαμώνες, το κρασάκι κόκκινο άλφα-άλφα κι όχι νερωμένο χύμα, μπριζόλες, πανσέτες, λουκάνικα, μπιφτέκια αγορασμένα και εγγυημένα από φίλο χασάπη, ψημένα στο τζάκι σε κάρβουνα, που έχουμε φτιάξει μόνοι μας κι όχι αγοράζοντάς τα στο τσουβάλι, μουσικούλα, καλή παρέα, μούρλια.

Και να ξέρετε το πιό όμορφο μέρος της διαδικασίας δεν είναι το φαγητό, είναι η ώρα που καις τα ξύλα, μέχρι να γίνουνε κάρβουνα και μετά η ώρα του ψησίματος, μέχρι το κρέας να γίνει πειρασμός!!!
Και όλα ρεφενέ και όλοι ευχαριστημένοι και τα τριγλυκερίδια στα ύψη!!! Δεν πειράζει, από αύριο νηστεία και υγιεινή ζωή. Σήμερα θα του δώσουμε να καταλάβει!!!

Και βλέποντας το ρολόι, βλέπω ότι έφτασε η ώρα να φύγουμε. Καλά να περάσετε όλοι σας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...