Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Ο λύκος φύλαγε τα πρόβατα...


Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τζώρας στην Βασιλική Ιωαννίνων, συνελήφθη μαζί με δύο ακόμα άτομα για παραβάσεις του Νόμου περί όπλων και του Νόμου περί αρχαιοτήτων.
Συγκεκριμένα σε έρευνα που έγινε στη Μονή και στις οικίες των συλληφθέντων, στο πλαίσιο προανάκρισης που διενεργεί η Υποδιεύνση Ασφαλείας Ιωαννίνων σχετικά με κλοπές εικόνων και κειμηλίων από Ιερούς Ναούς, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα περίστροφο, δύο κυνηγετικά όπλα, 533 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και 15 λίθινα τεμάχια θυρώματος που εμπίπτουν στις διατάξεις του Ν. «Περί Αρχαιοτήτων», τα οποία είχαν αφαιρεθεί από την Ιερά Μονή Δ. Μαστοροχωρίων Ιωαννίνων τον Αύγουστο του 2009.
Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 48 εικόνες, επάργυρα κειμήλια, ξυλόγλυπτα και βιβλία, των οποίων η προέλευση, η νομιμότητα κατοχής και η αρχαιολογική τους αξία ερευνάται.

ΚΕΝΤΡΙ: το διάβασα στο epirusgate και σκέφτηκα ότι για άλλη μια φορά αποδεικνύεται οτι "ο λύκος φύλαγε τα πρόβατα"...
Πάντως, το πράγμα με την επιδημία λεηλασιών στις εκκλησίες, στα ξωκλήσια και στα μοναστήρια της Ηπείρου και ιδίως στο Νομό Ιωαννίνων, έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι κλέφτες έχουν αποθρασυνθεί και δεν κλέβουν απλά εικόνες, αλλά ολόκληρα τέμπλα!!! Ιδιαίτερα την περιοχή του Ζαγορίου την έχουν ρημάξει κανονικά...
Ευκαιρία πάντως είναι, τώρα που τσάκωσαν τον "άγιο πατέρα", αφού τον ξυρίσουν πρώτα, να τον κάνουν να πει τι ξέρει για τα κυκλώματα, δεν μπορεί κάτι θα ξέρει "ο παππούλης"...

1 σχόλιο:

  1. Εκεί που ο Λορέντζος Μαβίλης, στο μοναστήρι του Δρίσκου άφησε την τελευταία του πνοή για την Ελλάδα, εκεί ο καλογερίσκος είχε στήσει οίκο αρχαιοκαπηλίας.
    Οι " ανωτεροί του" δεν έκαναν ποτέ έφοδο και έλεγχο στο μοναστήρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...