Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Η απάντηση της Περιφέρειας στο ΚΕΝΤΡΙ για το κλείσιμο του Δημοτικού Ραδιοφώνου...

Έλαβα την παρακάτω απάντηση από την Περιφέρεια Ηπείρου στην πρωινή μου ανάρτηση "Σχετικά με το εισαγγελικό κλείσιμο του Δημοτικού Ραδιόφωνου..."


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                            ΙΩΑΝΝΙΝΑ    8-9-2011
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
        ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΛ.  26510- 27390
            26510- 87201
FAX:   26510 -34047
EMAIL:press-office@php.gov.gr
                                                                                                       ΠΡΟΣ.: ΚΕΝΤΡΙ 
                                                                                                                                     Άρτας
 ΘΕΜΑ: Απάντηση σε δημοσίευμα

Κύριε Διαχειριστή

Η εμπλοκή από το blog σας  της Περιφερειακής Αρχής και της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας στο ζήτημα που προέκυψε με την κατάσχεση του εξοπλισμού του Δημοτικού Ραδιοφώνου της Άρτας είναι επιεικώς άστοχη. 
Η Περιφέρεια Ηπείρου δεν έχει την παραμικρή σχέση...


...όσον αφορά τις διαδικασίες  ελέγχου της νομιμότητας των δύο σταθμών.
Οι αποφάσεις και οι εντολές έχουν εκδοθεί αρχικά από το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο – το οποίο κατέγραψε την παρανομία την 6 Οκτωβρίου 2010 – και στη συνέχεια από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Κατά συνέπεια οι όλες διαδικασίες ήταν ή έπρεπε να ήταν γνωστές στους υπεύθυνους τόσο του Δημοτικού Ραδιοφώνου, όσο και του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας.
Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων την εντολή για τη διακοπή λειτουργίας των σταθμών έστειλε στην Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας με κοινοποίηση κατά σειρά σε:
1. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας
2. Γενική Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας
3. Περιφερειάρχη Ηπείρου
4. Δ.Ε.Η. Α.Ε.
5. Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.
Με τη λήψη του εγγράφου, ο Περιφερειάρχης το διαβίβασε στην Π.Ε. Άρτας, στην οποία πρωτοκολλήθηκε με ημερομηνία 2 Σεπτεμβρίου 2011, προκειμένου να εξεταστεί στο πλαίσιο των εντολών της ΕΕΤΤ για τις ενέργειες στις οποίες  ενδεχομένως θα έπρεπε να προβεί η Διεύθυνση Μεταφορών. Με βάση τα πραγματικά αυτά δεδομένα, η αναφορά στον Περιφερειάρχη και στον Αντιπεριφερειάρχη προκαλεί ερωτηματικά για τη σκοπιμότητά της, καθώς ούτε θεσμικά μπορούσαν να παρέμβουν, ούτε βεβαίως και ήταν οι μόνοι που είχαν ενημερωθεί για το πρόβλημα που υπήρχε.

Η Περιφέρεια Ηπείρου και πολύ περισσότερο η Περιφερειακή Ενότητα  είναι υπέρ της λειτουργίας ραδιοφωνικών σταθμών στην Άρτα που διακρίνονται για την ποιότητα του προγράμματός τους, με την εφαρμογή  βεβαίως των προϋποθέσεων που θέτει ο Νόμος.
Στο πλαίσιο αυτό είναι πρόθυμες να συνδράμουν στις διαδικασίες για την νομιμοποίηση των σταθμών, επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν ωφελεί κανέναν και σε τίποτε,  η διάχυση ευθυνών σε τρίτους για την μη νόμιμη λειτουργία τους.  
Παρακαλούμε για την άμεση ανάρτηση της απάντησής μας.

ΚΕΝΤΡΙ: Πραγματικά λοιπόν, η Περιφέρεια γνώριζε από νωρίτερα και η Π.Ε. Άρτας τουλάχιστον 5 μέρες πριν την κατάσχεση των μηχανημάτων (από τις 2/9) τι θα συνέβαινε κι όπως έγραφα στην πρωινή μου ανάρτηση: "δεν είπε τίποτε, δεν έστειλε μια προειδοποίηση, μια κλήση για συμμόρφωση, ένα τελεσίγραφο, κάτι τέλος πάντων που θα έδινε την ευκαιρία στον Δήμο της Άρτας να πάρει μια παράταση, να κάνει τέλος πάντων τα απαραίτητα..."
Δεν μιλάω για "θεσμική παρέμβαση", που πραγματικά δεν μπορούσανε να κάνουν, αλλά να πάρουν ένα τηλέφωνο και να πούνε: "Ξυπνάτε ρεεε, θα σας "την πέσουνε", κάντε κάτι"!!!
Όσο για το αν προσπαθώ να διαχύσω την ευθύνη σε τρίτους για να προστατέψω προφανώς την δημοτική αρχή, τότε τι να πω; Μάλλον δεν διαβάζουνε τι τους σούρνω σχεδόν καθημερινά για την ασχετοσύνη και την "τρικυμία εν κρανίω" που τους δέρνει!!!
Γιαυτό και συμφωνώ απόλυτα με την επισήμανση "όλες διαδικασίες ήταν ή έπρεπε να ήταν γνωστές στους υπεύθυνους του Δημοτικού Ραδιοφώνου"... 

P.S.: Εδώ κι ένα χρόνο ήταν καταγεγραμμένη η παρανομία και κανένας από τον Δήμο δεν πήρε χαμπάρι τίποτε, κανένας απ' την Αθήνα δεν του σφύριξε τίποτε στ' αυτί!!!
Φανταστείτε και να μην ήταν της "κατάστασης" ο Δήμαρχος... 
P.S.2: Τελικά ξέρει κανένας τι απέγινε με τον άλλον παράνομο σταθμό, αυτόν της Εκκλησίας; Κάνω καλά που ρωτάω ή θα πέσει φωτιά να με κάψει;

1 σχόλιο:

  1. O Σταθμός της εκκλησίας εχει κλεισει εδω και 10 μέρες περιπου γιατι ηξεραν για την κατάσχεση απο κάπου εσωτερικά γιατι πως να το κάνουμε εχουν περισσοτερα τσιράκια φαινεται απο τον δημο Αρτας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...