Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

«Κόκκινος συναγερμός» για πυρκαγιές λόγω ανέμων και καύσωνα. Φοβούνται "εφιαλτικό" Σαββατοκύριακο...


Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Υπουργείο Εσωτερικών καθώς για το Σαββατοκύριακο προβλέπεται εφιαλτικό κοκτέιλ καύσωνα και ανέμων.

Με βάση τις εκτιμήσεις, η θερμοκρασία δεν αποκλείεται να ξεπεράσει ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ παράλληλα η ένταση των ανέμων θα φτάσει ακόμα και τα 8 μποφόρ, πολλαπλασιάζοντας τον κίνδυνο πυρκαγιών.

Ήδη από σήμερα, πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Κυκλάδες, Λέσβο, Χίο , Σάμο, Ικαρία και Κρήτη.

Όπως εκτιμούν αρμόδια στελέχη, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων, η αντιπυρική περίοδος εισέρχεται πλέον στη δυσκολότερη φάση της.

Σημειώνεται ότι ήδη από το πρωί σήμερα, αστυνομικοί και πυροσβέστες περιπολούν σε Υμηττό και Πάρνηθα, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται εναέριες περιπολίες ανά την επικράτεια και περιπολίες σε χωματερές.

Επίσης, απαγορεύεται η είσοδος των πολιτών σε περιαστικά δάση μετά τη δύση του ηλίου.

Προσοχή αδέρφια, όσοι πάμε εκδρομή πρέπει να προσέχουμε, από αποτσίγαρα, μέχρι σπασμένα γυαλιά. Αν δούμε ή ακόμη κι αν υποψιαστούμε κάτι, τηλεφωνούμε αμέσως σε Πυροσβεστική, Αστυνομία και περιμένουμε μήπως μπορούμε να προλάβουμε κάτι στο ξεκίνημά του.

Η φωτιά μόλις ξεκινάει, μπορεί να σβήσει με ένα ποτήρι νερό, αν την αφήσουμε να θεριέψει, χρειάζεται μια θάλασσα για να σβήσει !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...