Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

‘18 Άνω’: Μονάδα για την απεξάρτηση από το ‘Διαδίκτυο’


Στο Διαδίκτυο καταφεύγουν οι χρήστες ουσιών, ειδικά όταν η τοξικομανία υποχωρεί. Η παθολογική χρήση του, ωστόσο, είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί, όπως επισημαίνει η επιστημονικά υπεύθυνη της Μονάδας Απεξάρτησης Τοξικομανών ‘18 Άνω’ κ. Κατερίνα Μάτσα.

Πρόκειται για μία δημόσια Μονάδα, η οποία ανήκει στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και δραστηριοποιείται στο χώρο της απεξάρτησης τα τελευταία 20 χρόνια, βασισμένη σε διεθνώς αναγνωρισμένες θεραπευτικές προσεγγίσεις. Επικαλούμενη την εμπειρία της, η κ. Μάτσα σημειώνει ότι τα τελευταία χρόνια αυξάνεται το ποσοστό των θεραπευομένων που απευθύνονται στη Μονάδα, οι οποίοι παρουσιάζουν συνύπαρξη τοξικομανίας και παθολογικής χρήσης του Διαδικτύου (εξάρτηση από το Διαδίκτυο), συχνότερα μάλιστα όταν η τοξικομανία τείνει να υποχωρεί.

Γνωρίζοντας ότι τόσο η τοξικομανία όσο και η παθολογική χρήση υπηρεσιών του Διαδικτύου, αφορούν τον θεραπευτικό χώρο των εξαρτήσεων και αξιολογώντας τη μέχρι τώρα κλινική εμπειρία, η Μονάδα οργάνωσε εξειδικευμένο Κέντρο Υποδοχής και αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών (Τμήμα Παθολογικής Χρήσης Διαδικτύου επί της οδού Βουρνάζου 37 - Αμπελόκηποι, τηλέφωνο 210.6448980, 210.6448003, Fax. 210.6448242, www.internetaddiction18ano.wordpress.com).

Οι υπηρεσίες του αφορούν άτομα εξαρτημένα και μη από ουσίες που είχαν ή έχουν στο ιστορικό τους οποιαδήποτε τύπου διαταρακτική επαφή με τον ιστό, ενήλικες και απευθύνονται σε εμάς με το συγκεκριμένο αίτημα. Οι υπηρεσίες οι οποίες παρέχονται είναι ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία, ομάδες τέχνης και σωματικής έκφρασης και εναλλακτικές ομάδες ψυχοεκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Το διάβασα στο iatronet και είπα να το μοιραστώ μαζί σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...