Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Η Ήπειρος παρέμεινε ξεχασμένη...


Χάλκινο μετάλλιο "κατέκτησε" η Ήπειρος στην ανεργία, με 10,9%, δηλαδή 2% πάνω από το εθνικό ποσοστό και 1,7% σε σχέση με την περσινή της ... επίδοση.

Την... ανιούσα έχει πάρει η ανεργία στην Ήπειρο σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, αφού η πραγματική και μη καταγεγραμμένη φτάνει σε πολύ υψηλότερα επίπεδα. Τελευταία ... καλή επίδοση αποτελεί η τρίτη θέση μεταξύ των Περιφερειών το Β΄ τρίμηνο του 2009, ενώ τον περασμένο Ιούνιο είχε καταλάβει τη δεύτερη θέση.

Συνολικά στη χώρα διαμορφώθηκε στο 8,9% το ποσοστό ανεργίας το Β' τρίμηνο 2009 έναντι του 7,2% που ήταν το αντίστοιχο τρίμηνο του 2008, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσίας της Ελλάδος.Οι μακροχρόνια άνεργοι φτάνουν το 43% του συνολικού αριθμού.

Κατά περιφέρεια τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφονται στη Δυτική Μακεδονία (12,3%), στο νότιο Αιγαίο (11,7%), στην Ήπειρο (10,9%) και στη Στερεά Ελλάδα (10,5%).
Οι περιφέρειες με τη χαμηλότερη ανεργία είναι το βόρειο Αιγαίο (6,4%), η Πελοπόννησος (7,5%) και η Αττική και η Θεσσαλία (8,2%).
Το αντίστοιχο τρίμηνο του 2008 η Ήπειρος είχε 9,2% και πάλι βρίσκονταν στην Τρίτη θέση, όμως τώρα έχουμε και αύξηση κατά 1,7% μια από τις μεγαλύτερες σε σχέση με άλλες Περιφέρεις. Φαίνεται ότι η ολοκλήρωση της Εγνατίας και η μη έναρξη της Ιόνιας οδού, παίζει το ρόλο της για την αύξηση του ποσοστού, ενώ και η οικονομική κρίση ευθύνεται για απώλειες θέσεων εργασίας και μάλλον οι επενδύσεις στον αναπτυξιακό νόμο, όσο κι αν περιλαμβάνουν και νέες θέσεις εργασίας, δεν αποδίδουν για να αυξηθεί η απασχόληση στην Ήπειρο.
Πηγή Νέοι Αγώνες Ηπείρου.

ΚΕΝΤΡΙ : Φανταστείτε πόσοι υποαπασχολούνται με stage και μερικό ωράριο, πόσοι δεν έχουν κάρτα ανεργίας γιατί δεν την ανανέωσαν ή γιατί απογοητεύτηκαν και την παράτησαν κτλπ και θα πάρετε μια ιδέα για το πού είναι η πραγματική ανεργία στην Ήπειρο...
Αυτό το χάλκινο δεν είναι για πανηγυρισμούς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...