Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Ηπειρώτες, ψηλά τα κεφάλια !!!

Μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου και για κάθε μέρα σχεδόν, ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) θα είναι ορατός από την Ήπειρο.

Όπως σημειώνει ο Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Ιωαννίνων, ο σταθμός θα είναι ορατός με γυμνό μάτι από τη Γη, με καλύτερη θέαση στις 24 και 26 Σεπτεμβρίου.

Ο σύλλογος έχει ανεβάσει στο ιστολόγιό του μια σειρά από δεδομένα που θα βοηθήσουν στην καλύτερη παρατήρηση του διαστημικού σταθμού, μαζί με τις απαραίτητες οδηγίες που θα βοηθήσουν ακόμη και όσους δεν έχουν εντρυφήσει στην προχωρημένη αστρονομία.

Επίσης, ο σύλλογος έχει ανεβάσει φωτογραφίες καθώς και βίντεο του σταθμού, παρόμοια με το θέαμα που θα αντικρίσουν όσοι αναζητήσουν με τα τηλεσκόπιά τους το σταθμό. «Μη φοβάστε μήπως μπερδευτείτε, είναι τόσο φωτεινός, ώστε αν διαλέξετε την ώρα σωστά και ρίξετε μια ματιά στο στερέωμα, το φωτεινό "άστρο" που θα κινείται στον ουρανό θα είναι ο ISS» αναφέρει χαρακτηριστικά ο σύλλογος.

Η κατασκευή του διαστημικού σταθμού ξεκίνησε σε τροχιά το 1998 και είναι προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί το 2011, παραμένοντας σε λειτουργία τουλάχιστον μέχρι το 2015. Ο ISS περιφέρεται σε υψόμετρο περί τα 350 km πάνω από την επιφάνεια της Γης, ταξιδεύει με μέση ταχύτητα 27.724 km/h ολοκληρώνοντας 15,7 περιφορές ανά ημέρα.

το διάβασα στο Epirus-Ellas που το διάβασε στον Ηπειρωτικό Αγώνα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...