Κυριακή 2 Αυγούστου 2009

Εγώ που δεν είχα μυωπία, πώς την πάτησα σαν χαζοπούλι;


Διάβαζα τις προάλλες μια έρευνα, που έλεγε ότι οι άντρες έχουν μεγαλύτερη ικανότητα να βλέπουν και να αξιολογούν πράγματα που βρίσκονται σε μακρινή απόσταση, σε σύγκριση με τις γυναίκες, οι οποίες υπερτερούν στο να βλέπουν καλύτερα από κοντά. Με άλλα λόγια, οι άνδρες βλέπουν καλύτερα την ευρύτερη εικόνα και οι γυναίκες την λεπτομέρεια.
Σιγά τα ωά, μεγάλοι επιστήμονες, σιγά τι μας είπατε τώρα, αυτό το ξέρουν και οι πέτρες. Είναι γνωστό ότι ο άντρας την "κόβει" από μακριά την γυναίκα, βλέπει την ευρύτερη εικόνα (στήθος, καπούλια, γάμπες) και αν την εγκρίνει, τότε μόνο πλησιάζει.
Εξ ου και το δημώδες:

"Από μακριά την χαιρετά
κι από κοντά της λέει..."



Αντίθετα, η γυναίκα, που όλες τους από την ώρα που γεννιούνται έχουν μόνο ένα πράγμα κατά νου, θέλει να τον πλησιάσει τον άλλον, θέλει να "τσεκάρει" την λεπτομέρεια.
Θέλει να ελέγξει τι μάρκα ρολόι φοράει, αν είναι φαγωμένες οι σόλες από τα παπούτσια του, αν αυτό που φουσκώνει στην τσέπη του είναι το χαρτομάντηλό του (κακό...), ή το πορτοφόλι του (καλό να είναι φουσκωμένο), ή κάτι άλλο (κι αυτό καλό να είναι φουσκωμένο...).

Άλλωστε η γυναίκα-αράχνη πρέπει να φτάσει σε απόσταση αναπνοής από το θύμα, συγγνώμην από τον άντρα ήθελα να πω, για να ξετυλίξει τις σαγηνευτικές της ικανότητες...

Γι αυτό φίλοι μου, που με διαβάζετε, πριν αφεθείτε στην ζεστή της αγκαλιά και πριν πετάξετε μαζί της στα ουράνια με τα φτερά του Eros-Airlines, βεβαιωθείτε πρώτα ότι το κάθισμά σας βρίσκεται σε όρθια θέση και ότι έχετε προσδεθεί. Υπάρχει κίνδυνος αναταράξεων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...