Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

Βρέθηκε επιτέλους το εμβόλιο για την γρίππη των χοίρων !!!

(Παπάς μεταλαμβάνει πιστό κατά την επιδημία χολέρας στον Μεσαίωνα.
"Πάτερ πεθαίνω" - "Είναι που δεν έχεις καθαρή συνειδότο")


Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος, απέστειλε εγκύκλιο στους κληρικούς της μητρόπολης του ότι «εάν κρίνουν ότι δεν υπάρχουν πνευματικά κωλύματα, να μεταλαμβάνουν συχνότερα τούτες τις δύσκολες ημέρες» τους πιστούς.
Παράλληλα, προσθέτει ότι : "το καλύτερο εμβόλιο είναι η "μετά καθαρού συνειδότος" και "ακατάκριτος" συχνή συμμετοχή μας στο μυστήριο της Θείας Κοινωνίας.
Τέλος, ο μητροπολίτης εξηγεί στην εγκύκλιο του ότι ανά τους αιώνες «μεταλαμβάνουν οι πιστοί, υγιείς και ασθενείς, από το ίδιο ποτήριο και από την ίδια αγία λαβίδα, που ποτέ δεν πλένουμε, που ποτέ δεν απολυμαίνουμε και ποτέ δεν παρατηρήθηκε κάτι»

το διάβασα, μαζί με την ξεκαρδιστική συνέχεια, στην καλύβα ψηλά στο βουνό

ΚΕΝΤΡΙ : Πάντως για να σας πω την αμαρτία μου, εγώ προσωπικά αυτό το : "μεταλαμβάνουν οι πιστοί, υγιείς και ασθενείς, από το ίδιο ποτήριο και από την ίδια αγία λαβίδα, που ποτέ δεν πλένουμε, που ποτέ δεν απολυμαίνουμε και ποτέ δεν παρατηρήθηκε κάτι", θα προτιμούσα να ήταν σχήμα λόγου και όχι πραγματικότητα.
Πείτε με υποχόνδριο, πείτε με νοσοφοβικό, πείτε με άπιστο, αυτό το ποτέ δεν πλένουμε, κάπως στραβά μου κάθεται...

Από την άλλη όμως, δεν μπορώ παρά να προτείνω στον Αβραμόπουλο να έρθει σε επαφή με τον Μητροπολίτη... Όλο και κάποιες συμβουλές για την αντιμετώπιση της επερχόμενης πανδημίας θα ακούσει !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...