Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Παγώνουν για ένα έτος τα χρέη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Ιταλίας στις τράπεζες...


Συμφωνία που προβλέπει το «πάγωμα» των χρεών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προς τις τράπεζες για τους επόμενους 12 μήνες υπεγράφη την Τρίτη στο Μιλάνο μεταξύ της Τραπεζικής Ένωσης Ιταλίας Abi και των επιχειρηματικών συνδέσμων της χώρας.

Η συμφωνία, ένα είδος «οικονομικού μορατόριουμ», μπαίνει άμεσα σε ισχύ και οι σχετικές αιτήσεις των επιχειρηματιών θα μπορούν να κατατίθενται μέχρι και τις 30 Ιουνίου του 2010.

Η συμμετοχή των τραπεζών όμως στην εν λόγω πρωτοβουλία δεν είναι υποχρεωτική, αλλά προαιρετική: θα πρέπει να κοινοποιήσουν την απόφασή τους στην Τραπεζική Ένωση Abi μέσα στις επόμενες 45 ημέρες.

Η πρόεδρος της Ένωσης Βιομηχάνων, Έμμα Μαρτσεγκάλια, δήλωσε ότι «πρόκειται για μια θετική απόφαση, ένα σημαντικό βήμα για τη χώρα».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, Τζούλιο Τρεμόντι, προσθέτει ότι «είναι μια πραγματική φιάλη οξυγόνου για τις επιχειρήσεις, δεδομένης και της ιδιαίτερης παγκόσμιας οικονομικής συγκυρίας».

Ο Τρεμόντι άσκησε προσωπικά πίεση στις τράπεζες, ώστε να δεχθούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις, με το ασυνήθιστο αυτό «άνοιγμα» στον τομέα των πιστώσεων.

«Παγώνουν» κατά συνέπεια για ένα χρόνο οι δόσεις των δανείων (και των στεγαστικών) και εκείνες που συνδέονται με όποια άλλη μορφή οικονομικής στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρηματιών από τους τραπεζικούς οργανισμούς.

Από την μεριά τους, οι τράπεζες, θα μπορέσουν να εκμεταλλευθούν μια σειρά από ευνοϊκές φορολογικές ρυθμίσεις σε ότι αφορά τα ποσά, τα οποία δεν θα εισπράξουν από τους συγκεκριμένους οφειλέτες.

Ένα μέτρο το οποίο, σύμφωνα με τους αναλυτές, μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά, από το Σεπτέμβριο, σε μια βαθμιαία, οικονομική ανάκαμψη.

ΚΕΝΤΡΙ : το διάβασα στο in.gr και σκέφτηκα ότι εκεί έχουν εκείνον τον γελοίο τον Μπερλουσκόνι, που προσβάλλει τους Ιταλούς, με οικονομικά μέτρα που υπονοούνε ότι δεν τα βγάζουνε πέρα, ενώ εδώ στο Ελλάντα, ποιός μας πιάνει!!! Είμαστε υπεράνω, είμαστε large, είμαστε άξιοι της μοίρας μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...