Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Προς Θεού, ούτε να το διανοηθείς Πρωθυπουργέ !!!


Παράξενο πράγμα το μυαλό του ανθρώπου. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι παίρνει ανάποδες στροφές κι εκεί που ξεκινάω να γράψω κάτι σοβαρό, πάλι στην πλάκα το γυρνάω.
Είδα στο Εορτολόγιο ότι σήμερα γιορτάζει ο Εύπλους. Άριστος γνώστης της Ελληνικής ο δικός σας, σκέφτηκα να κάνω ένα αφιέρωμα στους σκυλοπνίχτες, που οι εφοπλιστάδες έχουν βάλει να μεταφέρουν τον κοσμάκη στα νησιά.

Ψάχνοντας, έπεσα πάνω στην Πηνελόπη Α. του καπετάν Αγούδημου. Τα 'χει τα χρονάκια του, 34-35 ετών είναι, αν ήταν άλογο θα του είχαν κάνει ήδη ευθανασία... Πρόσφατα μάλιστα, μια έκθεση ενός Γερμανικού οίκου το κατέταξε μεταξύ των πιο επικίνδυνων καραβιών παγκοσμίως. Κανονικός σκυλοπνίχτης και με τη βούλα δηλαδή.

Εδώ όμως είναι Ελλάδα, είμαστε ναυτικός λαός και δεν πτοούμαστε από κάτι τέτοια. Και είπαμε, είναι του καπετάν-Αγούδημου, είμαστε τώρα για καυγάδες με τον Μπαρμπαρόσσα του Αιγαίου;

Δεν ιδρώνει κανενός λοιπόν το αυτί και αυτή την στιγμή που μιλάμε ο σκυλοπνίχτης μεταφέρει υποψήφιους ναυαγούς, ε συγγνώμην, τους εκδρομείς του Αυγούστου ήθελα να πω, στην γραμμή Ραφήνα-Άνδρο-Τήνο-Μύκονο.



Και εδώ ακριβώς, είναι που θέλω να κάνω την παρέμβασή μου:
Κώστα μου, λεβέντη μου, κολώνα του Έθνους μας, εκεί που βγαίνεις στο λιμάνι στην Ραφήνα να "χτυπήσεις" κανένα μπυρόνι, μην τυχόν και σου περάσει από το μυαλό να μπεις στο Πηνελόπη για καμιά βόλτα κατά Μύκονο μεριά...
Όχι λεβέντη μου, μη μας βρει κανά κακό και πού να βρίσκουμε σωσίβιο στα μέτρα σου; Άσε που όλοι ξέρουμε ότι δεν κάνει να κολυμπάμε φαγωμένοι και για να σου πω την αλήθεια, το να σε βρει το ναυάγιο με άδειο στομάχι, ειδικά εσένα, κομματάκι δύσκολο μου φαίνεται!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...