Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Τώρα πού είναι, να μας πούνε για τον εθνικό θρίαμβο;

(δεν περνάει κι η ώρα να φύγουμε...)

Πριν τρεις βδομάδες, η νέα βουλγαρική κυβέρνηση άφησε να διαρρεύσει ότι μάλλον δεν την πολυενδιαφέρει η συμμετοχή της στον περίφημο αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Η δήλωση του νέου Βούλγαρου Υπουργό Ενέργειας και Οικονομίας : "Δεν βλέπουμε βάσιμους λόγους για την υλοποίηση του έργου και δεν έχουμε την πρόθεση να προωθούμε έργα που δεν μας προσφέρουν", δεν αφήνει και πολλά περιθώρια παρερμηνειών.
Την μυρίστηκε την δουλειά ο Υπουργός Ανάπτυξης Χατζηδάκης και άφησε κάποιες ανησυχίες του να "φανούν" στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, σερβίροντάς τες όμως και με μια γαρνιτούρα ελπίδας ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά.

Έλα όμως που σήμερα είχαμε την εξής εξέλιξη από Ρωσικής πλευράς : Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Sergei Shmatko, που επισκέπτεται την Άγκυρα σαν προπομπός, για να προετοιμάσει τις νέες συμφωνίες, πριν την επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν, ανακοίνωσε ότι η ρωσική Gazprom και η τουρκική Calik Holdings θα υπογράψουν συμφωνία κατασκευής αγωγού, ο οποίος θα μεταφέρει πετρέλαιο από τη Μαύρη Θάλασσα στη Μεσόγειο, παρακάμπτοντας τα Στενά του Βοσπόρου.

Κοινώς, οι Ρώσοι βλέποντας τους Βούλγαρους να κάνουν πίσω, φυλάνε τα νώτα τους και ετοιμάζουνε εναλλακτικές λύσεις.

Εμείς μάλλον θα μείνουμε με τις αξέχαστες δηλώσεις ότι πλέον η Ελλάδα γίνεται σπουδαίος ενεργειακός "παίκτης", ότι ο Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη μας αναβαθμίζει στην διεθνή ενεργειακή σκακιέρα και ότι η Ελλάδα πιά αποτελεί το σταυροδρόμι για την δίοδο του φυσικού αερίου από την Ανατολή προς την Δύση, με ανεκτίμητα οικονομικά και γεωστρατηγικά οφέλη...

Στο χωριό μου λένε, "μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην λες" !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...