Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Όλα στον βωμό της show-business και του κέρδους...



Με πρόφαση τον αγώνα που διεξάγεται σε ολόκληρο τον κόσμο για την κατάργηση των ναρκών, ο Νορβηγός θεατρικός και κινηματογραφικός σκηνοθέτης Morten Traavik επιχειρεί να διοργανώσει καλλιστεία ομορφιάς στην Καμπότζη, με τις συμμετέχουσες να είναι αποκλειστικά ακρωτηριασμένες γυναίκες από νάρκες! Στην Καμπότζη, υπάρχουν ακόμη περί τα 4 με 6 εκατομμύρια νάρκες που δεν έχουν εκραγεί στη χώρα, μετά από δεκαετίες εμφυλίου πολέμου. Περίπου 25.000 πολίτες της Καμπότζης έχουν ακρωτηριαστεί από έκρηξη νάρκης.

Οι αρχές της χώρας αντέδρασαν έντονα και απαγόρευσαν τη διεξαγωγή διαγωνισμού ομορφιάς για την ανάδειξη της «Μις Νάρκη», κατηγορώντας τους διοργανωτές για κατάφωρη προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

«Αυτός ο διαγωνισμός ομορφιάς αποτελεί κοροϊδία για τα θύματα των ναρκών» δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Khieu Khanarith και υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση δεν υποστηρίζει αυτή την εκδήλωση». Ο αμφιλεγόμενος σκηνοθέτης κατάφερε και διοργάνωσε πέρυσι τον ίδιο διαγωνισμό ομορφιάς στην Αγκόλα, λαμβάνοντας χορηγίες από διάφορους οργανισμούς, μεταξύ των οποίων και η Ευρωπαϊκή Ένωση
από Foreign Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...