Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Σήμερα το ΣτΕ αποφασίζει για τον τηλεοπτικό χρόνο

Η νομιμότητα των αποφάσεων του υπουργού Εσωτερικών με τις οποίες κατανέμεται ο χρόνος μετάδοσης των προεκλογικών μηνυμάτων των κομμάτων στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο εν όψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου κρίνεται σήμερα από το Δ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, που συνεδριάζει με αυξημένη σύνθεση υπό την προεδρία του αντιπροέδρου Π. Πικραμμένου.

Ο Στ. Μάνος, επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου «Δράση», παρουσιάζει τον συνδυασμό του κόμματος για τις ευρωεκλογές

Το ζήτημα απασχολεί το ΣτΕ ύστερα από προσφυγές που κατέθεσε ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος «Δράση» Στ. Μάνος, με τις οποίες ζητεί να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές, παράνομες και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου οι επίμαχες υπουργικές αποφάσεις. Με την πρώτη δεν είχε δοθεί καθόλου τηλεοπτικός χρόνος στο κόμμα του κ. Μάνου, ενώ με τη δεύτερη δόθηκαν για την προβολή των θέσεών του πέντε λεπτά.

Ο κ. Μάνος υποστηρίζει ότι οι αποφάσεις παραβιάζουν τις συνταγματικές επιταγές της ελεύθερης μετάδοσης στοχασμών διά του Τύπου, της ελεύθερης και ανόθευτης έκφρασης της λαϊκής κυριαρχίας, της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας και της συμμετοχής στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή της χώρας. Αναφέρει ότι ο σχετικός νόμος (3023/2002) καταργεί την ελευθερία της έκφρασης στα πολιτικά κόμματα που συμμετέχουν πρώτη φορά στις ευρωεκλογές και τους αφαιρεί τη δυνατότητα να γνωστοποιούν στους ψηφοφόρους τους τις θέσεις τους. Στρέφεται ακόμη και κατά της διακομματικής επιτροπής (οι υπουργικές αποφάσεις εκδόθηκαν ύστερα από γνώμη που διατύπωσε), τονίζοντας ότι τα κόμματα που συμμετέχουν σε αυτή έχουν κάθε συμφέρον να ορίσουν λόγω ανταγωνιστικότητας τον λιγότερο δυνατό τηλεοπτικό χρόνο στα νέα κόμματα.

πηγή Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...