Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Τα καλά να λέγονται...


Τα εγκαίνια της Πινακοθήκης του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτας “Σκουφάς”, στη Γαρουφάλειο Στέγη (Ιστορικό Μουσείο), έναντι του Βυζαντινού Ναού της Παρηγορήτισσας, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 30 Μαΐου και ώρα 8.30μ.μ.
Το 2007 ο Σύλλογος “Σκουφάς” διαμόρφωσε στη “Γαρουφάλειο Στέγη” μία αίθουσα προκειμένου να στεγασθεί η Πινακοθήκη του Συλλόγου.
Οι πίνακες που αναρτήθηκαν αποτελούν κατά καιρούς δωρεές ζωγράφων, των οποίων εκθέσεις φιλοξενήθηκαν στο Σύλλογο, αλλά παράλληλα και Αρτινών εκπροσώπων των εικαστικών τεχνών.
Την επιλογή των έργων, ανάμεσα από 130 περίπου που αποτελούν δωρεές και την επιμέλεια της Πινακοθήκης έχει ο Αρτινός ζωγράφος και μέλος του Συλλόγου, Γεώργιος Ψωμάς.
Στην Πινακοθήκη φιλοξενούνται έργα των ζωγράφων Αγγ. Στεργίου, Ι. Βαγενά, Απ. Τσιρογιάννη, Δημ. Τσιρογιάννη, Γ. Ψωμά, Ελ. Βαφιά, Ηλ. Καρανίκα, Βαγιάννη, Ε. Αθανασιάδου, Προβίδα, Κοντοχρήστου, Κ. Κοτσαρίνη κ.ά.

ΚΕΝΤΡΙ : Έχω πει και καλά και κακά για τον "Σκουφά". Για τα εγκαίνια της Πινακοθήκης του μόνο καλά λόγια μπορούν να ειπωθούν. Μπράβο στους μεμονωμένους, ορεξάτους και με μεράκι ανθρώπους. Αυτοί δείχνουν τον δρόμο και σε μας τους υπόλοιπους, που η καθημερινότητα δεν μας αφήνει να χαρούμε τα όμορφα, όπως τους πρέπει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...