Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Θύμα αστυνομικής αυθαιρεσίας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπανιάς!


Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων,με ανακοίνωσή του, καταγγέλει την αυταρχική στάση αστυνομικών δυνάμεων κατά την περιοδεία του βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μπανιά στο Ελληνικό το απόγευμα της Πέμπτης 22 Μάη.
Σκοπός της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής το Γ. Μπανιά ήταν να συναντηθεί με κατοίκους του Ελληνικού και να εκφραστεί η συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα τους ενάντια στην κατασκευή του ΧΥΤΑ στην περιοχή που έχει επιλεγεί.
Περιπολικό της αστυνομίας σταμάτησε το αυτοκίνητο που επέβαινε ο Γ. Μπανιάς στο δημόσιο δρόμο προς το ΧΥΤΑ και ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα περιμένει άδεια από το γενικό διευθυντή της αστυνομίας ώστε να συνεχιστεί η διαδρομή της. Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με δημάρχους καθώς και άλλους πολίτες της περιοχής, εξέφρασε έντονα την αντίθεσή της στη συγκεκριμένη πρακτική και τελικά έφτασε μέχρι την είσοδο του εργοταξίου!
"Το συμβάν αυτό επιβεβαιώνει ότι η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στους δημόσιους χώρους γύρω από το εργοτάξιο και η προσπάθεια ελέγχου των πολιτών σε αυτούς τους χώρους αποτελεί ένα ακόμα δείγμα καταστολής και τρομοκρατίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί να φύγει τώρα η αστυνομία από το Ελληνικό! Το περιστατικό της Πέμπτης έρχεται ως συνέχεια των αυταρχικών μεθοδεύσεων με τις οποίες έχει επιβληθεί η κατασκευή ΧΥΤΑ στα Ελληνικό. Μεθοδεύσεων που έφτασαν πριν μερικούς μήνες στη χρήση της βίας των ΜΑΤ απέναντι στους κατοίκους της περιοχής. Τα κυβερνητικά όργανα στην περιοχή μας πρέπει να ξέρουν ότι οι δρόμοι καθώς και η περιοχή του Ελληνικού δεν είναι τσιφλίκι τους. Οι προσπάθειες για να εμποδιστεί να ακουστεί η φωνή του ΣΥΡΙΖΑ στο κρίσιμο θέμα του ΧΥΤΑ δεν θα περάσουν. Θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα να συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων του Ελληνικού, καθώς και σε όλους τους αγώνες που γίνονται στο Νομό μας για την προστασία του περιβάλλοντος", καταλήγει η ανακοίωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...