Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Οι χρυσές ακτές του Ιονίου


Σε καθαρισμό των ακτών και αναβάθμιση των υποδομών για τους λουόμενους προχωρά ο Δήμος της Πρέβεζας. Νέα ντους θα αποκτήσουν τόσο το Μονολίθι όσο και η Κυανή Ακτή (δύο βραβευμένες παραλίες οι οποίες θα πάρουν και φέτος την κορυφαία διάκριση της Γαλάζιας Σημαίας) ενώ θα τοποθετηθούν και νέες καμπίνες για τις ανάγκες των λουομένων.
«
Το θέμα της καθαριότητας μας αφορά όλους και πιστεύω ότι θα πρέπει να καταβάλλουμε προσπάθεια για να επιτύχουμε τον συγκεκριμένο στόχο» τονίζει ο Δήμαρχος Πρέβεζας σημειώνοντας ότι οι Γαλάζιες Σημαίες αποδεικνύουν την καθαρότητα των νερών και την πληρότητα των υποδομών.
Τα δείγματα νερού που λαμβάνονται από τις ακτές στέλνονται για έλεγχο στα εργαστήρια και η διαδικασία αυτή θα συνεχιστεί ανελλιπώς και τακτικότατα όλο το καλοκαίρι έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η καθαρότητα τους.
Το ειδικό μηχάνημα για την απομάκρυνση των φυκιών και το «στρώσιμο» της άμμου βρίσκεται ήδη στην Πρέβεζα και «έπιασε» δουλειά έτσι ώστε οι παραλίες να είναι έτοιμες από τις αρχές Ιουνίου. Φέτος δεν υπάρχουν τόσα πολλά φύκια όσα εμφανίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια και το γεγονός αυτό κάνει πιο εύκολο τον καθαρισμό του Μονολιθίου.
Οι απότομες ζέστες πάντως έχουν οδηγήσει πολύ κόσμο στις παραλίες νωρίτερα από άλλες χρονιές με αποτέλεσμα τόσο ο Δήμος της Πρέβεζας όσο και οι υπόλοιποι Δήμοι να «καταβάλλουν» αγώνα δρόμου για να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες παρεμβάσεις τους.
από epirusgate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...