Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Ποιός τον χέ*** τον πολιτισμό;

Oι συμβασιούχοι Βορειοδυτικής Ελλάδας του Υπουργείου Πολιτισμού βρίσκονται τον τελευταίο καιρό υπό διωγμό. Παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Σαμαρά για αίσιο τέλος στο φλέγον ζήτημα της περιοριστικής διάταξης του 24μήνου μέσω της τροπολογίας, η κοινοποίηση της ερμηνευτικής εγκυκλίου επεφύλασσε μια δυσάρεστη έκπληξη.
Όχι μόνο δε γίνεται κανένας λόγος για την άρση του 24μήνου για τις ειδικότητες του ΥΠΠΟ, αλλά επιχειρεί να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στους ενοχλητικούς ανθρώπους, που ονομάζονται συμβασιούχοι.

Σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσαν οι συμβασιούχοι Βορειοδυτικής Ελλάδος του Υπουργείου Πολιτισμού,αναφέρουν τα εξής:
"Εξαιρώντας από την τροπολογία τους εργαζόμενους με τη σύμβαση (ερμηνεύοντας την αιτιολογική έκθεση !!!) έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο. «Αποφασίζωμεν και διατάζωμεν», δηλαδή ερμηνεύοντας κατά το δοκούν το νόμο, που εμείς τους αναγκάσαμε να φέρουν στη Βουλή για ψήφιση. Πρόκειται για τον απόλυτο εμπαιγμό των συμβασιούχων και την απόλυτη απαξίωση της εργασιακής, αλλά και της ανθρώπινης υπόστασής μας.
Αυτό που εμείς επιδιώκουμε είναι την άρση του 24μήνου. Προς αυτή την κατεύθυνση ζητούμε τη βοήθειά σας. Ή τώρα ή ποτέ. Αν δεν συνδράμετε κι εσείς ενεργά και δυναμικά, πιθανότατα το αύριο θα επιφυλάσσει ένα νέο πρόσωπο για το Υπουργείο. Διότι όλοι οι παλαιοί και έμπειροι συμβασιούχοι απομακρύνονται δια παντός από το ΥΠΠΟ, μη έχοντας κανένα περιθώριο αντίδρασης.
Η αδικία είναι καινοφανής και τραγική. Κάποιοι συνάδελφοι εξαιρούνται του 24μήνου, ενώ η μαζική πλειοψηφία απολύεται οριστικά εξαιτίας αυτού. Αυτό είναι κράτος δικαίου; Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο του Πολιτισμού; Μόνοι μας είμαστε ανίσχυροι και μοιάζουμε βορά στις διαθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟ. Βοηθείστε μας να επιβιώσουμε....
Τα γεγονότα είναι συγκεκριμένα και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Οι ιθύνοντες του ΥΠΠΟ μας εξαπάτησαν και μας κορόιδεψαν με τον χείριστο τρόπο. Ζητούμε τη βοήθειά σας για την αποκατάσταση της αδικίας. Αν τώρα κλείσουμε εκ νέου τη Ακρόπολη θα έχουμε άδικο; Θα μας κακολογήσουν και πάλι;
Υ.Γ. Στην περιοχή μας (ΒΔ Ελλάδα) δικαίωμα στις νέες συμβάσεις από το σύνολο των 600 εργαζομένων έχουν λιγότεροι από 50 συμβασιούχοι. Οι υπόλοιποι απομακρύνονται δια παντός από το ΥΠΠΟ".
από epirusgate

ΚΕΝΤΡΙ : Εδώ στην Άρτα που υποτίθεται είναι ο "Μυστράς της Ηπείρου", που ετοιμάζονται να εγκαινιαστούν δυό Μουσεία (αν βρεθούν ποτέ εργαζόμενοι να τα λειτουργήσουν), που όλοι φωνάζουν και σκίζονται για το Κάστρο και τα Μνημεία, που μέχρι το Μέγαρο Μουσικής έφτασε η χάρη μας, που όποιος επίσημος ξεκαμπίζει κατά 'δώ, του δίνουμε κι ένα ραβασάκι με τα αιτήματά μας -όχι για τίποτε άλλο, για νάχει να σκουπιστεί με κάτι ο χριστιανός, αν φάει καμιά τυρόπιτα στην επιστροφή και λιγδωθεί-, εδώ λοιπόν που θα έπρεπε οι αντίστοιχες υπηρεσίες να είναι πλήρως στελεχωμένες, πόσους υπαλλήλους έχει η Προϊσταμένη η Αφέντρα; Τον εαυτό της και ποιόν άλλον είπαμε; Και μετά συζητάμε για πολιτισμό... Βρε ουστ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...