Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Με το ήλιο τα βγάζω, με τον ήλιο τα μπάζω...

Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;

Του Κώστα Μπατσή


Ούτε 5.000 ευρώ δεν εκτιμάται η αξία των κατοίκων του συνοικισμού Λακκωμάτων του Δημοτικού Διαμερίσματος Πλατανούσας του Δήμου Κατσανοχωρίων Ιωαννίνων.
Δεν εξηγείται διαφορετικά η προκλητική αντιμετώπισή τους από τη δημοτική αρχή εδώ και 12 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων δεν αξιώθηκε να διαθέσει τέσσερις βαρέλες με τσιμέντο, το κόστος των οποίων δεν ξεπερνάει τα 5.000 ευρώ, προκειμένου να επιδιορθωθούν οι βλάβες σε τμήμα του οδοστρώματος, μήκους μόλις 95 μέτρων, που περνάει μέσα από το συνοικισμό τους. Τμήμα το οποίο ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες πλημμυρίζει, γίνεται αδιάβατο και επικίνδυνο για πεζούς και οχήματα.

Δεν μπορούμε όμως, για του στραβού το δίκιο, ν΄αποκρύψουμε το γεγονός πως κατάφερε να στείλει κάποτε τρία φορτηγά με χαλίκι, το οποίο βέβαια εξαφάνισαν τα ορμητικά νερά. Σε κάποιους άλλους δρόμους βέβαια όχι μόνο πραγματοποίησε τσιμεντόστρωση και ασφαλτόστρωση, αλλά φρόντισε να κάνει βατά κάποια σοκάκια που καταλήγουν σε… μαντριά, ακόμα και να τσιμεντοστρώσει αυλές! Αυτά όμως σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα, ενώ στο Λακκωμάτων ούτε μαύρη πέτρα.

Μεγάλη ευθύνη γι΄αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα φέρνουν και οι αντιδήμαρχοι που υποτίθεται πως ενδιαφέρονται για την επίλυση προβλημάτων των συνδημοτών τους, σύμφωνα με τις αρμοδιότητες εκάστου. Το ενδιαφέρον τους όμως για το κοινό συμφέρον αποδεικνύεται πως κατευθύνεται επιλεκτικά προς ορισμένες περιοχές και κατοίκους. Ίσως για το λόγο αυτό αποφεύγουν την απρόσκοπτη επαφή τους με όλους τους δημότες και την καθημερινή παρουσία τους στο δημαρχιακό κατάστημα.
Δεν παραλείπουν όμως να εμφανιστούν την ημέρα είσπραξης της αντιμισθίας τους και επί τη ευκαιρία να υπογράψουν και την παραλαβή έργων, τα οποία στην ουσία ποτέ δεν παρέλαβαν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

Άξιος ο μισθός τους. Κι ύστερα αναρωτιέμαστε γιατί ερημώνουν τα χωριά μας ή τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε! Μας υποσχέθηκαν όμως πως ο «Καλλικράτης» θα κάνει τα πράγματα καλύτερα. Το ελπίζουμε αν και δεν το πολυπιστεύουμε. Γιατί ο υδροκεφαλισμός που καθιερώνει θα νεκρώσει και θα μαραζώσει ακόμα περισσότερο μαχαλάδες, συνοικίες, μικρά και απομακρυσμένα χωριά. Και αυτό θα γίνει επειδή το βάρος θα πέσει σε πόλεις και κωμοπόλεις με μεγάλους πληθυσμούς, άρα και περισσότερα «κουκιά». Κάτι που το εμπεδώσαμε, σε μικρότερο βαθμό βεβαίως, με τον «Καποδίστρια».

Μακάρι να διαψευσθούμε, γιατί δεν διεκδικούμε την ιδιότητα του μάντη κακών προβλέψεων.


ΚΕΝΤΡΙ: Αυτό δεν είναι Καλλικράτης, είναι "Καλλικράχτης"!!!

1 σχόλιο:

  1. ευτυχως τωρα τα κατσανοχωρια ανηκουν στον καλλικρατειο δημο των βορειων τζουμερκων .ο γιαννης σεντελες εχει δωσει δειγματα γραφης στην πραμαντα.τερμα πια η απομονωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...