Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Οι εξαπατημένοι άνεργοι του Δήμου Αρταίων...


Για να ξαναμπαίνουμε σιγά-σιγά στην καθημερινότητα και για να μη ξεχνιόμαστε κιόλας, σας έχω πει πολλές φορές παλιότερα για τα όσα τράβηξαν τα παιδιά των Stage στον Δήμο της Άρτας.
Είχαν στείλει το καλοκαίρι σε πολλά sites, blogs, εφημερίδες το παρακάτω κείμενο:


"ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΟΛΩΝ ΕΜΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ "STAGE", ΠΟΥ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΤΑΙΩΝ:

ΕΝΩ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΤΙΣ ΑΓΝΟΕΙ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΑΛΑΖΟΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ (ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ) ΠΟΥ ΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ STAGE ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΤΑΙΩΝ ΑΠΟ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010.
ΑΥΤΗ Η ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΛΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΝΟΣ ΤΑΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΟΤΑΝ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΕΒΛΗΘΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ (ΛΕΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΣΟΥΝ) ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΚΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΡΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ EΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ "STAGE", ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΟΤΑΝ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΜΑΣ ΚΑΛΕΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ «ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΙ» ΕΙΡΩΝΕΥΟΜΕΝΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΒΑΛΑΜΕ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΒΛΟΣΥΡΟ ΥΦΟΣ ΟΤΙ ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΔΥΣΒΑΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΠΟΤΕ.
ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ ΑΠ’ ΟΤΑΝ ΒΓΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ, ΜΑΤΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ, Ή ΜΕΣΩ ΝΟΜΙΜΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ [ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ] ΜΑΣ ΑΓΝΟΟΥΣΑΝ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΟΤΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΝ ΕΠΙΔΟΘΗΚΕ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΕΠΙΔΟΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 5.7.2010 ΜΕΣΩ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ ΜΕ FAX.
ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΩ ΑΜΕΣΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΜΑΣ, ΜΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ«ΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΣ ΜΑΣ», ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ «ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ» ΠΟΥ ΣΗΚΩΣΑΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΣΑΝ ΣΤΟΝ "ΑΦΕΝΤΗ" ΔΗΜΑΡΧΟ.
ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010 ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ» ΠΡΟΕΒΗ ΣΕ ΦΑΛΚΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ, ΠΑΡΑΠΟΙΩΝΤΑΣ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟΙ, ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΙΔΑΝΙΚΑ, ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΥ ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΥΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΩΣΑΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΕΝΙΧΡΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΜΑΣ.

ΑΡΑΓΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΝΤΑΙ;;;

ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΟΥΝΤΑΙ;

ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝΤΑΙ;;;

Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ;;;;;;;

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

"STAGE" ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ"

ΚΕΝΤΡΙ: Αργότερα, τα παιδιά των Stage έκαναν αγωγή και μου έστειλαν το παρακάτω mail:

"Στο Ειρηνοδικείο της Άρτας εκδικάστηκε η αγωγή για τα δεδουλευμένα των συμβασιούχων με προγράμματα stage που εργαζόταν στον Δ. Αρταίων.
Δύο δικηγόροι του Δήμου Αρταίων και μάρτυρας του Δ. Αρταίων προσπαθούσαν πάση θυσία με αβάσιμους ισχυρισμούς να αποδείξουν το αδύνατο!!! Ότι τα παιδιά δέν ήταν εργαζόμενοι...
Σε ερώτηση που υποβλήθηκε στον μάρτυρα του Δήμου Αρταίων: "αφού δεν σας ήταν απαραίτητα τα παιδιά... γιατί με το αριθμ. Πρωτ.1664/12-2-2009 έγγραφό σας προς το Υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης, προς την Διοίκηση ΟΑΕΔ και προς Τ.Υ. Προγραμμάτων STAGE, παρακαλείτε την ανανέωση των συμβάσεών τους επειδή κρίνετε απαραίτητη τη συνέχιση της προσφοράς εργασίας τους αλλά και κατάρτισης αυτών στις υπηρεσίες του Δήμου σας;;;", η απάντηση ήταν: "Το κάναμε ....για κοινωνικούς λόγους!!!"

Όλα τα έγγραφα που είχαν τα παιδιά και η κατάθεση του μάρτυρα αποδείκνυαν και με το παραπάνω ότι ήταν ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ και όχι μαθητευόμενοι.
Τον λόγο έχει τώρα η δικαιοσύνη.
Με άλλα λόγια ας τους κάνουμε τη χάρη...ας τα κρατήσουμε τα παιδιά, κρίμα είναι...

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ!!!

ΚΕΝΤΡΙ: Απ' όσο κατάλαβα, δεν έχει εκδοθεί ακόμη οριστική απόφαση, αλλά σε δυό τουλάχιστον περιπτώσεις στα Γιάννενα, όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ, τελικά δικαιώθηκαν από τα δικαστήρια.
Ελπίζω να μην συνεχίσουν οι Αρτινοί να πληρώνουνε για πολύ καιρό τα σπασμένα όσων φεύγουν...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...