Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Άντε και μας είχε φάει η αγωνία...

Καλώς ήρθες Γιώργο!!!

Ο πρώην βουλευτής Ν.Δ. και πρώην υφυπουργός Υγείας επί Ν.Δ. ο Γιώργος ο Παπαγεωργίου, αφού πρώτα πήγε στο Badminton και άκουσε τη Ντόρα, πείστηκε ότι αυτή θα σώσει την Ελλάδα και μετά από ώριμη σκέψη, αφού ζύγισε το εθνικό συμφέρον και κατάλαβε ότι η Ντόρα είναι αυτή που θα μας βγάλει από το αδιέξοδο, δηλώνει παρών:

«Η Ελλάδα βιώνει σήμερα μια πρωτοφανή εθνική αποτυχία, η οποία ανατρέπει ό,τι μέχρι τώρα θεωρούσαμε δεδομένο και αυτονόητο.
Η παρακμή του πολιτικού μας συστήματος και η αποτυχία του να δώσει μέχρι και σήμερα, τριανταέξι χρόνια μετά την μεταπολίτευση, λύση στα προβλήματα των Ελλήνων Πολιτών είναι γνωστή και δεδομένη. Είναι το αποτέλεσμα λανθασμένων πολιτικών επιλογών και μιας συλλογικής νοοτροπίας.
Από την ημέρα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών, πριν από 13 μήνες, παρέμεινα σιωπηλός θεατής αλλά και αναλυτής όσων συνέβησαν.
Δεν συμμετείχα στο παιγνίδι εντυπώσεων και στην κατασκευή ενόχων που με τον τρόπο που γίνεται, αποπροσανατολίζει και εξυπηρετεί μόνο τα γνωστά συμφέροντα που οδήγησαν το Πολιτικό Σύστημα στην πλήρη απαξίωση και την Ελληνική Κοινωνία και τους Πολίτες στην απόγνωση.
Σήμερα, αποφασίζω, μετά από πολύ σκέψη και με την αίσθηση ότι η Πατρίδα μας χρειάζεται όλους τους Πολίτες, να δηλώσω πως συστρατεύομαι στην προσπάθεια της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», με μοναδικό κίνητρο το καθήκον απέναντι στην πατρίδα.
Χωρίς να πιστεύω σε Μεσσίες και Σωτήρες, με πλήρη επίγνωση των προβλημάτων και της αγωνίας των Ελλήνων (η οποία ασφαλώς διακατέχει και μένα) θεωρώ πως η έξοδος από την κρίση, η οποία δεν είναι, κατά βάση, οικονομική αλλά κρίση Κοινωνική, κρίση Ήθους, κρίση Πολιτισμού και Αισθητικής, δεν μπορεί παρά να είναι αποτέλεσμα συνεργασίας και δυνάμεων που, αφού έχουν συνειδητοποιήσει και αποδεχθεί τις δικές τους ευθύνες, φιλοδοξούν, απαλλαγμένοι από συμπλέγματα και στερεότυπα του παρελθόντος να συμβάλλουν στην δημιουργία, επιτέλους μιας περιόδου ακμής για τον τόπο μας.
Τα κατεστημένα Κόμματα, ιδιαίτερα αυτά της Εξουσίας, δυστυχώς για όλους μας, αποδείχθηκαν ανεπαρκή. Τα προβλήματα που διογκώθηκαν υπέρμετρα απαιτούν λύσεις που περνάνε υποχρεωτικά μέσα από τομές, ρήξεις και σαρωτικές αλλαγές που μόνον μια συμμαχία πολιτών από το μεγαλύτερο μέρος του δημοκρατικού φάσματος – κεντροδεξιών, φιλελεύθερων, κεντροαριστερών μπορούν να υλοποιήσουν.
Με πόνο ψυχής παρακολουθώ, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, την παράταξη που υπηρέτησα ευσυνείδητα και πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και των συμπατριωτών μου, να παραπαίει και να απογοητεύει τους Έλληνες που την στήριξαν, την ανέδειξαν και της έδωσαν την δύναμή της…
Η Νέα Δημοκρατία από την ίδρυσή της, είτε ως Κυβέρνηση, είτε ως Αντιπολίτευση, πολιτεύθηκε με σύνεση και υπευθυνότητα χωρίς λαϊκισμούς. Η παρουσία της στην πολιτική ζωή σφραγίστηκε με τις μεγάλες στρατηγικές επιλογές της Χώρας που επιβεβαιώθηκαν από τα γεγονότα. Δυστυχώς, σήμερα, κατέληξε Κόμμα διαμαρτυρίας.
Οι καιροί αλλάζουν, αλλά κάποιοι, δυστυχώς, επιμένουν να παραμένουν προσηλωμένοι σε μεθόδους που μας οδήγησαν στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα.
Οι λύσεις δεν είναι δυνατόν να προέλθουν από αυτούς που εξακολουθούν να καλλιεργούν διαχωριστικές γραμμές και στερεότυπα του ξεπερασμένου παρελθόντος.
Σε όλη τη διαδρομή μου προσπάθησα με συνέπεια και υπευθυνότητα, χωρίς υπερβολές, να ανταποκριθώ στις προσδοκίες των συμπατριωτών μου.
Και αισθάνομαι υπερήφανος για αυτό.
Πιθανόν υπήρξαν και από μέρος μου λάθη. Όμως από παντού αναγνωρίζεται πως αγωνίστηκα με πάθος για να βελτιώσω το επίπεδο διαβίωσης των συμπατριωτών αλλά και την εικόνα του τόπου μου και τα αποτελέσματα είναι ορατά. Έτσι πιστεύω ότι έβαλα ένα λιθαράκι, μικρό ή μεγάλο αυτό θα μας το πει ο αντικειμενικός παρατηρητής του μέλλοντος.
Η πολιτική μου αφετηρία και οι καταβολές μου, οδηγούσαν και οδηγούν τις πράξεις μου. Είναι η ώρα, όλοι μας, Πολίτες και Πολιτικοί, να παρατηρήσουμε με προσοχή τον καθρέφτη μας και να αλλάξουμε».

ΚΕΝΤΡΙ: Μ' έφαγαν οι απορίες:
-Να θεωρήσω ότι κι ο κουμπάρος, ο Σαρακατσάνος ντε, πάει κι αυτός με τη Ντόρα;

-Όταν ο Σημίτης δεν έδωσε τελικά υπουργείο στον Σαρακατσάνο και πήγαν στράφι οι αγώνες των εκλογών του 2000, τα παιδιά ξαναγύρισαν στο μαντρί.
Να περιμένω λοιπόν, όταν ξαναγυρίσει πίσω να ξανακουστεί το "Καλώς ήρθες σπίτι σου Γιώργο!!!";
-Θα αλλάξει όνομα το γνωστό καφέ-μπαρ στο Μονοπλιό κι αντί για Ρηγίλλης θα το λέμε Συγγρού;

-Τώρα να πιστέψω δηλαδή ότι μέσω γνωστού εκδότη της πόλης υπάρχει γραμμή επικοινωνίας μεταξύ Ντόρας-Παπαλέξη; Χαμάρες!!! Εδώ υπάρχει κατευθείαν γραμμή Ντόρας-Γιωργάκη, τον Γιάννη τι τον χρειάζονται;

Ουφ, τι κακό είναι αυτό με μένα; Μια ανακοίνωση έβγαλε ο χριστιανός και μένα πάει να μου σπάσει το κεφάλι από τις απορίες...

Μπα, σε καλό μου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...