Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Η Μαρία Αντουανέτα των Κατωγίων!!!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, ΩΡΑ 12.30μ.μ.,

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Έλληνες Κινηματογραφιστές κορυφώνουν τον αγώνα τους εναντίον του Νομοσχεδίου Γερουλάνου, σε συγκέντρωση σήμερα στην Βουλή, ώρα 12.30 μ.μ.

Εκείνη την ώρα θα ξεκινήσει συζήτηση πάνω στο νομοσχέδιο-ταφόπλακα του Ελληνικού Κινηματογράφου.

Όπως έχουμε ήδη καταγγείλει ο Υπουργός Πολιτισμού εν κρυπτώ, με ομάδα μυστικοσυμβούλων που ακόμη δεν τόλμησαν να πουν ποιοί είναι, κατασκεύασε ένα ονομαζόμενο Νόμο πλαίσιο για τον Ελληνικό Κινηματογράφο ο οποίος:

1- Διορίζει έναν Γενικό Διευθυντή στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου που θα μοιράζει τα χρήματα στους αρεστούς του, πλήρης δηλαδή επικράτηση των πελατειακών σχέσεων.

2- Ακυρώνει τον ελάχιστο έλεγχο με την κατάργηση των Γενικών Συνελεύσεων και των αιρετών μελών από τα Διοικητικά Συμβούλια (Ε.Κ.Κ. και Φεστιβάλ), δημιουργώντας νέες διευθύνσεις και εκτινάσσοντας τα έξοδα στα ύψη, σε καιρούς οικονομικής κρίσης.

3- Χαρίζει τα χρέη ύψους 15.000.000 ευρώ στα ιδιωτικά κανάλια, μειώνοντας το ποσοστό που πρέπει να καταβάλλουν στον Ελληνικό Κινηματογράφο από 1,5% σε 0,75%.

4- Καταργεί την προβολή της Ελληνικής Ταινίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

5- Στηρίζει μια μικρή ομάδα προνομιούχων που θα χρηματοδοτούνται μόνιμα από το Κράτος με πακτωλό χρημάτων έναντι της πλειοψηφίας των ελλήνων δημιουργών που παραμένουν στο περιθώριο, πλήρης δηλαδή αναξιοκρατία.

Ζητάμε την καταψήφιση αυτού του Νομοσχέδιου, αποσύροντάς το, και απαιτούμε να ανοίξει ένας διάλογος του Υπουργείου Πολιτισμού με όλους τους ανθρώπους του Κινηματογράφου, χωρίς αποκλεισμούς.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ (Ε.Ε.Σ)

ΕΝΩΣΗ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ε.Σ.Ε)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ (Σ.Ε.Η)

ΕΝΩΣΗ ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΩΝ-ΣΤΙΧΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ε.Μ.Σ.Ε)

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΙΝ/ΦΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ&ΒΙΝΤΕΟ (ΣΕΠΚΤΒ)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ (μικρό)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ (Π.Ο.Θ.Α.)



ΚΕΝΤΡΙ: Οι Έλληνες κινηματογραφιστές ξεχνάνε ότι όπως οι δημοσιογράφοι εξαιρέθηκαν από το ΦΠΑ στα μπλοκάκια τους (το αποκάλυψε on camera η Λιάνα η Κανέλη), έτσι πρέπει να χαριστούνε τα χρέη στα ιδιωτικά κανάλια και να τους μειωθούνε και οι επιβαρύνσεις...
Τι; Τζάμπα θα κάνουνε τον μακάκα και θα συγκρίνονται με τους Ιρλανδούς συναδέρφους τους που τα "χώνουν" κανονικότατα, ενώ οι δικοί μας γλύφουνε ξεδιάντροπα;

Όσο για την αδιαφάνεια και τις πελατειακές σχέσεις, α, όλα κι όλα, πρέπει να βρούμε κι ένα τρόπο να δίνουμε το κάτιτις στα αγαπημένα μας παιδιά...

Οι προηγούμενοι είχαν τον Λουδοβίκο, εμείς μπορεί να 'χουμε τη Μαρία Αντουανέτα των Κατωγίων, που λέει ο λόγος!!!

Κι άμα δεν σας αρέσει, να πάτε στο Χόλυγουντ, εδώ είναι Ελλάντα και έτσι μας γουστάρει!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...