Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Στεριώστε τον...


Διαβάζω ότι το Σάββατο, 27/11/2010, στις 10:30 πμ το Κέντρο Μελέτης Πέτρινων Γεφυριών διοργανώνει την Δ΄ Επιστημονική Συνάντηση στη Στοά Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Αρσάκειο Μέγαρο).
Το πρώτο μέρος του προγράμματος είναι αφιερωμένο στο Γεφύρι μας, το σήμα-κατατεθέν της πόλης μας και το θέμα είναι: "Το γεφύρι της Άρτας στο χρόνο".

Ομιλητές θα είναι ο Διονύσιος Μπαλοδήμος, καθηγητής ΕΜΠ, ο Θωμάς Φώτσης, Χημικός μηχανικός και ο Σπύρος Μαντάς, Εκπαιδευτικός.
Ο Σπύρος ο Μαντάς μπορεί να κατάγεται από τα Κρέστενα της Ηλείας,αλλά εδώ και 30 χρόνια ασχολείται, σχεδόν αποκλειστικά, με τη μελέτη των πέτρινων γεφυριών της Ηπείρου.
Τέλος πάντων, διαβάζω λοιπόν ότι στην εκδήλωση θα πάει κι ο νέος Δήμαρχος, ο Γιάννης ο Παπαλέξης.

Φαντάζομαι ότι θα απευθύνει και χαιρετισμό και ελπίζω να μας πει και πώς προτείνει να ξαναβρεί το Γεφύρι την παλιά του λάμψη, μιας κι όπως και να το κάνουμε, κάμποσες εκατοντάδες εξαθλιωμένων λαθρομεταναστών, που ψάχνουν για ένα μεροκάματο, περιμένοντας στο Γεφύρι, δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος ανάδειξής του.

Α ναι, να μην ξεχάσει κιόλας να μας πει τι σκοπεύει να κάνει με τον μαγαζάτορα στην βόρεια άκρη του γεφυριού, που έχει παράνομα καταλάβει μέρος του γεφυριού, βάζοντας κάμποσα τραπέζια, με το έτσι θέλω και με τη σύμφωνη γνώμη ενός αντιδήμαρχου, που φεύγει(;).

Και για να το ελαφρύνω κιόλας, επειδή ξέρω ότι ο Γιάννης είναι παρορμητικός και πολύ της υπόσχεσης και χατήρι δεν χαλάει και σ' όλους "ναι" λέει, αν τυχόν του πούνε "Αν δε στοιχειώσετε άνθρωπο, γιοφύρι δε στεριώνει..." δεν χρειάζεται να βγει μπροστά εθελοντής.

Μπορεί αυτός που το ζητάει να είναι βαλτός από τον Πάνο και να το εννοεί!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...