Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Η αποχή είναι συνενοχή...


Την προηγούμενη Κυριακή καθόμουν στην ουρά έξω από το εκλογικό τμήμα που ψήφιζα και χάζευα τις ουρές στις διπλανές αίθουσες.
Πολύς κόσμος ψήφιζε στο 4ο Σχολείο, αλλά ελάχιστοι ήταν κάτω από 25. Όσοι ψήφιζαν ήταν οι γονιοί τους, τα μπαρμπάδια τους, οι παππούδες τους... Τα παιδιά ήταν στην πλατεία κι έπιναν το freddo τους!!!
Ήταν και καλή μέρα, πού να πάνε για κάλπη, σιγά, σάμπως θ' άλλαζε και τίποτε, αφού όλοι ίδιοι είναι...
Αυτή ήταν η σκέψη κι έτσι το βράδυ, δεν βγήκαν αποτελέσματα, δεν υπήρξαν νικητές και χαμένοι, φράκαρε η διαδικασία, κόλλησαν οι εκλογές, η αποχή έπιασε τόπο!!!
Πώς; η αποχή λέει έφτασε στα 40%; Και τότε βρε αδέρφια, πώς τα δυο μεγάλα κόμματα, με τους κομματικούς χρισμένους τους έφτασαν στο 80%;
Τι; Δεν μετράει η αποχή; Και τότε τι σόι διαμαρτυρία είναι; Πώς είναι πολιτική ή κοινωνική στάση όταν δεν παίζει κανέναν ρόλο;
Πω, πω, πολύ μπερδεύτηκα αδέρφια, δηλαδή εσείς τους γυρνάτε την πλάτη κι αυτοί σας γυρνάνε την δική τους;
Και είναι πολιτική στάση αντί να ψηφίσετε, να πάτε στο Internet Cafe και να παίξετε Mortal Combat;
Πώς; Δεν θέλετε να ψηφίσετε κανένα από τα λαμόγια του συστήματος; Όλοι σας κορόιδεψαν; Και τότε γιστί δεν πάτε να τους κοροϊδέψετε κι εσείς; Γιατί κάνετε φουσκάλες με το καλαμάκι του φραπέ και δεν βάζετε μπλουζάκια με στάμπες που να γράφουνε αυτά που πιστεύετε και να κάνετε κάμποσες βόλτες στα εκλογικά τμήματα, μπας και γίνει κανά σούσουρο;
Προτιμάτε, εσείς που τάχα μου κάνετε την επανάσταση των "αόρατων", να αφήνετε τους γονιούς σας, τα μπαρμπάδια σας και τους παπούδες σας, να συνεχίσουνε να ψηφίζουν αυτούς που σας έφεραν σ' αυτή την άρνηση, στον μηδενισμό, στην ισοπέδωση;
Θα μου πεις: Και τι θες τώρα ρε φίλε; Η πρώτη Κυριακή πέρασε, η Όλγα που μας έλεγες έμεινε απ' έξω, τι μας ζαλίζεις τώρα; Τι θες και μας τα χώνεις πρωινιάτικα; Δεν βάζεις καλύτερα κανένα τραγουδάκι από του You Tube, αντί να μας ζαλίζεις;
Ναι μάγκα μου, αλλά πάντα βρισκόμαστε μπροστά σε σταυροδρόμια, πάντα ο δρόμος που διαλέγουμε θα μας στιγματίσει και θα χαράξει τη ζωή μας. Δεν ζούμε σε εικονική πραγματικότητα, ζούμε μέρα με τη μέρα στη γειτονιά μας, στην πόλη μας, στον τόπο μας. Κάποιοι άνθρωποι θα παίρνουν αποφάσεις κι αυτά που θα αποφασίζουνε, θέλεις δεν θέλεις θα σε επηρεάζουνε. Μην παραπονιέσαι ότι σε αφήνουν εκτός, όταν ο ίδιος επιλέγεις να μείνεις εκτός!!!
Ξέρω, μεγάλωσες ξαφνικά κι έμαθες με πολύ άσχημο τρόπο ότι τα πράγματα δεν είναι "άσπρα" και "μαύρα". Είναι γκρι και σου σκοτεινιάζουν την ψυχή. Τα περισσότερα είναι αλήθεια ότι είναι αποχρώσεις του γκρι. Δεν μου αρέσει αυτή η διαπίστωση, αλλά δεν μπορώ να κλείσω τα μάτια και να καμωθώ πως δεν είναι έτσι. Η ζωή δεν είναι virtual reality.
Οι αρχαίοι που είχαν κατακτήσει τις αμεσότερες μορφές δημοκρατίας, καθώς ήταν συνηθισμένοι σε συνεχείς επιλογές, είχαν βγάλει το ρητό "το μη χείρον βέλτιστον".
Εσείς που είστε πιο μοντέρνοι ας πείτε "και μη χειρότερα..."
Πάντως, αν πείτε να διαλέξουμε εμείς οι υπόλοιποι για το ποιός είναι ο λίγότερο ή ο περισσότερο κακός, μην παραπονεθείτε μετά για το τι διαλέξαμε.
Μη μας ζητήσετε τον λόγο, μη μας φωνάξετε, απλά συνεχίστε να κάνετε φουσκάλες με το καλαμάκι του φραπέ...

9 σχόλια:

  1. Σιγά ρε μεγάλε μην είναι και αδίκημα. Για ηλίθιους μας περνάς; Ξέρεις ποιοι είμαστε και θα μας πεις συνένοχους;
    Αν είχε βγει η Γεροβασίλη και η αποχή ήταν 60% δεν θα είχες κανένα πρόβλημα να γράφεις μαθήματα για καλούς πολίτες...
    Δημοσιεύσέ το αν τολμάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αποχή είναι συνενοχή λες...
    Η αναγκαστική ψήφος (ή ο ένας "κακός" ή ο άλλος "κακός") τι είναι;
    Ελεύθερη Δημοκρατική Έκφραση;
    Εγώ ξέρω ότι όταν ψήφιζα μεταξύ διαφορετικών θέσεων και η θέση που ψήφιζα δεν έβγαινε στο Β γύρο τότε ψήφιζα είτε λευκό είτε απείχα. Οι θέσεις μας δεν είναι πετρούλες στο ποτάμι να πηδάμε από τη μια στην άλλη...
    Εκτός και αν κάποιοι βολεύονται με τη δικαιολογία: Δεν μου αρέσει το ΠΑΣΟΚ αλλά το ψήφισα για να μη βγει η Δεξιά, ή και το αντίστροφο.
    Έτσι έχουν τα πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνένοχοι είναι όσοι ψηφίζουν τώρα πια, φιλαράκι δεν έχεις μπει στο νόημα μάλλον μην ζητάς ρέστα απο τους απέχοντες. Οι απέχοντες άφησαν εσένα να ψηφίσεις και πάλι αδικημένος αισθάνεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πασόκ, ΝΔ, Λα.ος, Σύριζα, Δημοκρατική και γαμώ την Αριστερά, γραμματείς και φαρισαίοι ενωμένοι σε μια πρωτότυπη ξενέρωτη συμμαχία κατά του ΚΚΕ!

    Καλά, για το νεοφιλελεύθερο εξάμβλωμα του πασόκ δεν τίθεται θέμα! Το ίδιο ισχύει φυσικά και για την πατροπαράδοτη δεξιά της νέας δημοκρατίας και για την ρατσιστική ακροδεξιά του λα.ος. Το σοσιαλδημοκρατικό εκτρωματάκι του Κουβέλη δικαιολογημένο, ας πούμε σαν τσόντα.

    Μα να κολλάει μέσα και ο Σύριζα;

    Η...Ριζοσπαστική Αριστερά μαζί με όλο το καραδεξιό έως ρατσιστικό κακό συναπάντημα κατά του ιδεολογικά πιο..."κοντινού συγγενή";

    Αυτό εννοεί ο Συνασπισμός όταν μιλάει για την ανάγκη δημιουργίας κοινού μέτωπου αντίστασης της Αριστεράς;

    Ίσως πρέπει να περιμένουμε την τριακοστή τρίτη διάσπαση του ΣΥΝ για να πάρουμε μια σαφή απάντηση! Και μετά από τέτοιες...ταξικές πρωτοβουλίες και επαναστατικές συμμαχίες δεν έχουμε παρά να του ευχηθούμε, να τις εκατοστήσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. epiteloys to piases to noima erikses pitoura kai tsimpisan ta peteina ..etsi gia gia exeis statheri episkepsimotita ,proxora dolose kai rixse .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βρέ παιδία έλεος, δεν ψηφίζουμε για βουλευτικές εκλογές, αν κάνω λάθος διορθώστε με. Στις Δημοτικές τουλάχιστον μιλάμε για ανθρώπους που γνωρίζουμε, και όταν δεν κάνουν αυτά που έχουν τάξει μπορούμε να του πούμε και μια κουβέντα. Τώρα όσο αναφορά για την αποχή των νέων από τις κάλπες, δεν νομίζετε ότι μπορούν να δείξουν πραγματικά την δύναμη τους απέχοντας από την κάλπη; Την δύναμη τους μπορούν να την δείξουν πηγαίνοντας να ψηφίσουν ρίχνοντας μια εφημερίδα, για παράδειγμα, ακυρώνοντας την ψήφο τους. Με αυτόν τον τρόπο τα κόμματα δεν θα προσμετρήσουν ψήφους δικούς τους, υποστηρίζοντας πάντα πώς οι απέχοντες είναι και δικοί τους ψηφοφόροι, αν ψήφιζαν. Έτσι θα φανεί ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα απογοητευμένων και όχι οτιδήποτε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΛΑ ΜΩΡΕ...ΜΕ ΤΗ ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΆ ΣΑΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ...ΜΑΣ ΠΡΗΞΑΤΕ!!! ΑΛΛΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ!..
    Η ΑΛΑΖΟΝΙΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΠΙΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ...

    ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΕΡΙΚΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΛΕΞ...
    ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΒΑΣ ΔΕΝ ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΝ ΣΤΟΛΙΖΕΙΣ ΔΕΟΝΤΩΣ...ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ...

    Αλλά ο καλύτερος απ' όλους ήταν ο Παπαλέξ...
    Του έγινε μια ερώτηση που έλεγε κάπως έτσι: "Τι θα κάνει η νέα δημοτική αρχή αν κτλπ, κτλπ" κι ο αθεόφοβος απάντησε: "ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ"!!!!!!
    Δηλαδή Γιάννη, σα να 'πες ότι το ξέρεις ότι δεν θα είσαι εσύ η νέα δημοτική αρχή, έτσι δεν είναι;
    Έτσι είπες Γιάννη μου και δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε πια πίσω απ' το δάχτυλό μας….

    ….Αλλά τι ζητάω τώρα από τον Γιάννη; Εδώ ο άνθρωπος είπε ότι "ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΩΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ"!!!, τι να λέμε τώρα;

    …Γιατί αν η μια άκρη της γέφυρας είναι στο μέλλον, όπως λες Γιάννη μου, η άλλη πού είναι; Στο κενό;;;
    Αμ τότε, όποιος πάει να την διαβεί, θα πέσει να γκρεμοτσακιστεί, Γιάννη, Γιαννάκη μ'...

    ….Ίσως μάλιστα ο Γιάννης σήμερα, μαζί με τα ονόματα των υποψηφίων που θα ανακοινώσει, να μοιράσει στους δημοσιογράφους και το δικό του πόθεν έσχες, έτσι δεν είναι Γιάννη; Εκτός κι αν περιμένει την έκβαση μιας "ορεινής" υπόθεσης που είναι σε εκκρεμότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. (Προτιμάτε, εσείς που τάχα μου κάνετε την επανάσταση των "αόρατων", να αφήνετε τους γονιούς σας, τα μπαρμπάδια σας και τους παπούδες σας, να συνεχίσουνε να ψηφίζουν αυτούς που σας έφεραν σ' αυτή την άρνηση, στον μηδενισμό, στην ισοπέδωση; )
    φιλε ΚΕΝΤΡΙ κάποιοι παπουδες πολεμησαν και καναν θυσίες για αυτά που πιστέυαν.Την ζημιά την κάναν οι γονεις και οι μπαρμπάδες που πίστεψαν πως με καμπόσες κατουριμένες ποδιές, καθάρησαν για τις επόμενες γεννιές να βολευτούν οι απογονοι τους, όπως βολεύτικαν και αυτοί.
    ποιά αρνηση μηδενισμό καιισοπέδωση μου λές!!!!!
    απ'οταν γεννιθήκαμε μας τα είχαν όλα έτοιμα και προμελετημένα.και τώρα που ο 25χρονος άνεργος ζητά 30 και 40 EURO χαρτζιλίκι και ο μπαμπάς δημόσιος υπάλληλος τραβάει τα μαλια του γιατι του κόψαν κάμποσα,οι "ευεργέτες" του.αλλα θα τους ξαναψιφήσει γιατί μπορεί να τέλιωσε ένα λύκειο αλλα έιναι ντίπ ζλάπ περα τ'λακα.
    οι γονείς μας μας έφεραν ώς εδώ γιατί μιά ζωή μαμόθρευτα μας είχαν και αν φταίμε για κάτι είναι το ότι δέν μπορέσαμε να αμφισβητήσουμε τους γονείς μας πρώτα και μετά τα χαμένα που ψιφήσαν οι γονείς μας.πλάκα μου κάνεις¨?αλλοι παν ψιφίζουν με το φάκελο που τους έδωσε ο μπαμπάς και οι πιό σκεπτώμενοι πανε μέχρι το παραβάν με σκονάκι ποιούς του ειπε η μαμά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...