Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Βουβές εκλογές δεν σημαίνει αποχή...


Το έχετε δει το μυστηριώδες χαμόγελο της Τζοκόντα; Χιλιάδες ποιήματα, βιβλία, αναλύσεις, σχόλια, έχουν γίνει μέσα στους αιώνες για το περίφημο μειδίαμα της μούσας του Ντα Βίντσι.
Κανένας δεν μπόρεσε να το αποκρυπτογραφήσει, όσο κι αν προσπάθησαν, μέχρι και σε πρόβλημα με τα νεύρα του προσώπου το απέδωσαν.
Όμως το χαμόγελο, ό,τι κι αν ήταν, ήταν ΕΚΕΙ.
Όταν χτες έγραφα (σε μια φορτισμένη ανάρτηση) ότι "τώρα είναι η σειρά αυτών που φώναζαν την αλήθεια και χαζοπίστευαν ότι ακούγονταν, να μείνουν βουβοί...", φυσικά δεν εννούσα ότι θα απέχουμε, όχι βέβαια, μην έχετε τέτοιες προσδοκίες, θα είμαστε ΕΚΕΙ.
Απλά, όλες αυτές τις μέρες, μέχρι την κάλπη, θα παραμείνουμε βουβοί, μετρώντας και ζυγίζοντας, ακούγοντας και βλέποντας, σκεπτικοί και χαμογελαστοί, σαν την Τζοκόντα ένα πράμα δηλαδή!!!
Δεν είναι στη φιλοσοφία της "ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ" η αποχή, εμείς πάντα μιλάγαμε για κινητοποίηση, να σηκωθούμε από τον καναπέ, να πάψουμε να μασουλάμε αυτά που μας σερβίρουνε, να σταματήσουμε να δεχόμαστε αυτά που άλλοι αποφασίζουνε για εμάς, χωρίς εμάς...
Μην κάνετε όρεξη λοιπόν, ούτε για μπάνιο θα πάμε, ούτε για ψάρι θα πάμε, ούτε στα σπίτια μας θα κλειστούμε...
ΕΚΕΙ θα είμαστε και τώρα και πάντα, αλλά μέχρι την Κυριακή θα είμαστε βουβοί...
Βουβοί και χαμογελαστοί, σαν την Τζοκόντα ένα πράμα!!!

5 σχόλια:

  1. Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΑ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ. ΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ, ΑΡΚΕΤΑ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ. ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΝΑΣ ΑΝΔΡΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ ΑΠ΄ΟΤΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Κόσμος κρατάει την ανάσα του... Περιμένει σιωπηλός με τα μάτια γουρλωμένα απο αγωνία, τα χέρια ιδρωμένα απ'την υπερένταση, την καρδιά να κλωτσάει σε ρυθμους ξέφρενους, τι θα σχολιάσει το "κεντρί" την Κυριακή.... Είπαμε δεν χωνεύεται κι αυτή η ήττα αλλά όχι κι έτσι βρε παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κριμα για την ολγα. σιγουρα θ αλλαζε το κακό γιγνεσθαι αυτης της πόλης.ειναι γυναίκα κι αυτο τα λέει όλα.όμως για μια φορά ακόμη δεν άφησαν. Τωρα όσον αφορά το δωμάτιο του καθενος ...τι να λέει χαμένοι για χαμένοι είμαστε.! ΚΡΙΜΑ ξαναλέω...ήταν η ευκαιρια της πόλης που χαθηκε ίσως για πάντα...
    ΖΩΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΗΛΑΔΗ, ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ? ΠΑΠΑΛΕΞΗ ή ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ? ή ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥΑΛΕΞΗ ?
    ή ΠΑΠΑΛΕΞΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ? ή ΛΕΥΚΟ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...