Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Πολιτικάντηδες non grata στο Κομμένο!!!


Πριν μερικές ημέρες σας είχα μιλήσει για το δημοψήφισμα που γίνεται στο μαρτυρικό Κομμένο Άρτας, όπου υπάρχει ομόφωνη πρόταση από το Κοινοτικό Συμβούλιο για αποχή από τις εκλογές του Νοεμβρίου...
Πλησιάζει η ημερομηνία (16 Αυγούστου) για τις εκδηλώσεις μνήμης του Ολοκαυτώματος και ο Χρήστος ο Κοσμάς, ο Κοινοτάρχης του χωριού, έτρεξε να προλάβει τους γραβατοφορεμένους, που θα έρχονταν με τις κουρσάρες τους να καταθέσουν στεφάνια και να "αφουγκραστούνε τα προβλήματα", τρομάρα τους!!!

Στέλνει λοιπόν ο Κοσμάς μια ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, που αν ήθελα να κάνω χιούμορ θα της έβαζα τον τίτλο: "Κομμένοι απ' το Κομμένο" και του λέει να έρθει ο ίδιος ο Παπανδρέου στο χωριό ή αν αυτό είναι αδύνατον, να "ορίσει εκπρόσωπο πλην της ηγεσίας του ΥΠ.ΕΣΑΗΔ και των βουλευτών του νομού για κατάθεση στεφάνου", γιατί όπως τονίζει "ομόφωνη απόφαση του Κ.Σ. μετά από αίτημα πολλών δημοτών, είναι να μην κατατεθεί φέτος στεφάνι από τους βουλευτές του νομού και την ηγεσία του ΥΠΕΣΑΗΔ, κατά τον εορτασμό της επετείου στις 16 Αυγούστου" καθώς "η αδράνεια της πολιτείας αποκορυφώνεται με την αδιαπραγμάτευτη απόφασή της να μας καταργήσει ως κοινότητα, προσφέροντάς μας έναν ανοχύρωτο θεσμικά τίτλο –αυτόν της ιστορικής έδρας– που δε μπορεί να διασφαλίσει τίποτα για το μέλλον. Ούτε και σ’ εμάς, ούτε και στο Δήμο στον οποίο εντασσόμαστε".

Και ο Χρήστος ο Κοσμάς κλείνει την επιστολή με αυτή την κραυγή:

"...σε λίγες μέρες θα μνημονεύσουμε τη θυσία των 317 Μαρτύρων του Κομμένου και με γιορτές ειρήνης θα προσπαθήσουμε, ακόμα μια χρονιά, να περάσουμε το μήνυμα της θέλησης ενός λαού να μετατρέπει τη δεινή πραγματικότητα σε παράγοντα δράσης για την επίτευξη υψηλών εθνικών και παγκόσμιων ιδεωδών.
Οι γιορτές μας αυτές που μέχρι σήμερα ήταν μια καταγγελία κατά των τάσεων εκείνων που θέλουν να δημιουργήσουν ένα θωρακισμένο άνθρωπο, φέτος θα είναι ταυτόχρονα και μια καταγγελία για τη στάση και απόφαση του ΥΠΕΣΑΗΔ, που θέλει να αγνοεί ένα από τα αγριότερα εγκλήματα κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ούτε αναγνωρίζει τις δικές μας δράσεις και προσπάθειες.
Θα επιδιώξουμε φέτος, κ. Πρωθυπουργέ, να δείξουμε πιο έντονα την ισχυρή μας θέληση και διάθεση αποτροπής κάθε ενέργειας, εσκεμμένης ή μη, που μπορεί να καταλήξει το Μαρτυρικό Κομμένο το όνομα μιας πλατείας στην οποία θα κατατίθενται τυπικά στεφάνια."

ΚΕΝΤΡΙ:Εγώ πάντως σας το 'χα πει ότι δεν αργεί ο καιρός που οι βουλευτές δεν θα τολμάνε να περιδιαβούνε στις εκλογικές τους περιφέρειες. Κι απ' ότι μαθαίνω και στα χωριά των Κεντρικών Τζουμέρκων έχουνε πρόβλημα να πάνε και δε νομίζω ότι τους φταίει το κακό οδικό δίκτυο...
Αλλά γιαυτό θα μπορέσω να σας πω περισσότερα πράγματα αύριο...
Υπομονή, εκεί στα χωριά των Τζουμέρκων έχει να πέσει πολύ γέλιο το 15Αύγουστο, θα γένουμε μολόημα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...