Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Αλλού τρώς, αλλού πίνεις, αλλού πας και ...

Είχα μια κουβέντα το μεσημέρι σε μια παρέα κι όπως πάντα συμβαίνει, όταν μαζεύονται 3 Έλληνες και μιλάνε για ένα θέμα, υπάρχουνε 3 διαφορετικές απόψεις, από 3 διαφορετικούς ανθρώπους, που είναι απόλυτα βέβαιοι (και οι 3) ότι έχουν δίκιο!!!
Λοιπόν, σχετικά με τις μεταδημοτεύσεις ισχύουν τα παρακάτω (και δεν σηκώνω αντίρρηση):


Στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 7 και 14 Νοέμβρη 2010, ΟΛΟΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΙ.
Δεν θα υπάρχουν κάλπες για ετεροδημότες όπως γίνεται στις βουλευτικές εκλογές.
Δεν θα υπάρξουν ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι ετεροδημοτών.
Πολύ απλά, αν κάποιος που μένει στην Άρτα αλλά είναι εγγεγραμμένος στα δημοτολόγια του Δήμου Ιωαννίνων, θα ψηφίσει στα Γιάννενα, άσχετα εάν στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές ψήφισε στον τόπο κατοικίας του ως ετεροδημότης.

Αν κάποιοι επιθυμούν να ψηφίσουν στο δήμο διαμονής τους (εφόσον είναι διαφορετικός από το δήμο που είναι γραμμένος) πρέπει να κάνουν ΜΕΤΑΔΗΜΟΤΕΥΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 31/8/2010.


Μεταδημότευση μπορεί να γίνει στους δήμους όπου:

1. Διαμένουν τουλάχιστον επί μια διετία ή

2. Είναι δημότης ο άλλος σύζυγος ή

3. Ήταν δημότες πριν από το γάμο σε περίπτωση λύσης αυτού ή

4. Ήταν αρχικά δημότες οι ίδιοι ή οι γονείς τους, δυνατότητα όμως που παρέχεται για μια μόνο φορά.

Πηγαίνετε λοιπόν στο ΚΕΠ της περιοχής σας και ζητήστε τους να σας δώσουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και κάντε την αίτηση.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Σας προτείνω το ΚΕΠ κι όχι το Δημαρχείο, γιατί όλο και κάποιος αντιδήμαρχος θα σας πάρει στο γραφείο του για να σας "εξυπηρετήσει" κι ανάλογα με το πώς σας "κόψει" (φιλικούς ή εχθρικούς προς την τωρινή κατάσταση), η αίτησή σας θα προωθηθεί ή θα χάσει τον δρόμο της και ούτε η Νικολούλη δεν θα την βρίσκει!!!
Μη σας φαίνεται υπερβολικό αυτό που λέω, μάλλον έχω κάποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις στο νού μου...
Όσο για το θέμα της μεταδημότευσης, πάντα πίστευα ότι είναι αδιανόητο κάποιος πολίτης να μην έχει λόγο, κρίση και ψήφο για το μέρος που μένει αυτός και η οικογένειά του. Δεν καταλαβαίνω τι τον εξυπηρετεί να μην επιβραβεύει ή να μην καταδικάζει συμπεριφορές και πρακτικές που επηρεάζουν άμεσα και καταλυτικά την καθημερινότητά του.
Εκτός κι αν είναι οπαδοί του τραγουδιού: Αλλού τρώς, αλλού πίνεις, αλλού πας και την δίνεις (την ψήφο)!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...