Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Ντόπιοι νέοι ψάχνονται...


Την Δευτέρα έγραφα εδώ για την προαναγγελία καθόδου καινούργιου συνδυασμού για τον Δήμο της Άρτας.
Χτες βγήκε επίσημα ανακοίνωση, όπου υπογράφουν ο Χρήστος Παπάζογλου, νομαρχιακός σύμβουλος του Παπαβασιλείου και πρώην αντινομάρχης του και ο Δημήτρης Σκανδάλης, πρώην νομαρχιακός σύμβουλος με τον Ρίζο και μέχρι πριν λίγο καιρό υπεύθυνος Τύπου της τοπικής Ν.Δ.

Αυτοί οι δύο λοιπόν, υπογράφουν εκ μέρους μια Συντονιστικής Επιτροπής το παρακάτω κείμενο:

"Με την παρούσα έχοντας την αίσθηση της ευθύνης της απόφασής μας, ανακοινώνουμε την απόφασή μας να κατέλθουμε ως ανεξάρτητοι με ενιαίο ψηφοδέλτιο, που θα διεκδικήσει τα Δημοτικά αξιώματα.
Η κίνησή μας έχοντας ήδη την παρότρυνση των συμπολιτών μας, έχει ως σκοπό να εξασφαλίσει την ενότητα και την πρόοδο της τοπικής μας κοινωνίας σε ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές για τον τόπο μας.
Δεν ήρθαμε να προσθέσουμε απλά μία ακόμα επιλογή στην δημοκρατική διαδικασία των εκλογών, αλλά να αποτελέσουμε τη μοναδική διέξοδο για την δημιουργία ενός υγιούς και αναπτυσσόμενου δήμου.
Η κίνηση αυτή ξεκινά τώρα από ντόπιους ανθρώπους, επιστήμονες, συνδικαλιστές, ελεύθερους επαγγελματίες, με κοινωνική παρουσία και πολιτική δράση, που έχουν συμμετάσχει στην αυτοδιοίκηση, γνώστες των προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας, μιας κοινωνίας που στην δεδομένη χρονική στιγμή χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε να αυτοδιοικείται με κύριους εκφραστές νέους ανθρώπους.
Καλούμε όλες τους συμπολίτες μας, τους εργαζόμενους, τους επιστήμονες, τους συνδικαλιστές, τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους άνεργους αλλά και κάθε άλλη αυτοδιοικητική προσπάθεια σε ανοικτό δημοκρατικό διάλογο με μοναδικό στόχο την έξοδο της Άρτας και της ευρύτερης περιοχής από την χρόνια απομόνωση.
Ήδη έχει ολοκληρωθεί δια μέσω της κοινωνικής ζύμωσης και του προβληματισμού όλο εκείνο το απαιτούμενο γενικό πλαίσιο, βάσει του οποίου φιλοδοξούμε να προχωρήσουμε για το δήμο μας.
Εντός της επόμενης εβδομάδας θα ακολουθήσει και η επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού μας"

ΚΕΝΤΡΙ: Όσο κι αν διαβάζω την ανακοίνωση, δεν καταλαβαίνω τι καινούργιο θέλουν να προσθέσουν στο τοπίο, πέρα από το νεαρό της ηλικίας τους.
Αλήθεια σας λέω, την διαβάζω καλόπιστα, γιατί μου αρέσουν οι κινήσεις που πάνε να "σπάσουν" κατεστημένα, αλλά δεν βρίσκω να λένε τίποτε άλλο πέρα από το ότι η Άρτα χρειάζεται να "αυτοδιοικείται με κύριους εκφραστές
νέους ανθρώπους"...
Α ναι, αφήνουν και μια αιχμή για τον Παπαβασιλείου, λέγοντας ότι "η κίνηση αυτή ξεκινά τώρα από
ντόπιους ανθρώπους".
Κι εδώ κάπου αρχίζουν να μη μου αρέσουν κάπως τα πράγματα, γιατί το ότι ο Παπαβασιλείου ήταν "ξένος προς την αρτινή κοινωνία" δεν εμπόδισε τον Παπάζογλου να μπεί στο ψηφοδέλτιό του, όταν θέλησε για πρώτη φορά να δηλώσει "παρών". Ίσα-ίσα, το θεωρούσε τότε και προτέρημα, γιατί δεν είχε μπλεχτεί στις ενδονεοδημοκρατικές κόντρες της Άρτας.

Αλλά, εντάξει δεν τρέχει και τίποτε, όλοι μας (κι εγώ) κάνουμε και λέμε πράγματα για να δικαιολογήσουμε πράξεις μας που είναι απαραίτητες για τα σχέδιά μας.

Αυτό όμως που ΒΡΩΜΑΕΙ κυριολεκτικά και δεν με αφήνει να πιστέψω τα πολύ όμορφα λόγια της ανακοίνωσης είναι ότι ΠΡΩΤΑ ο Παπάζογλου πάλεψε με νύχια και με δόντια να πάρει το επίσημο χρίσμα από τη Ν.Δ. και ΜΕΤΑ, αφού "έφαγε πόρτα", θυμήθηκε την ανεξαρτησία της αυτοδιοίκησης και αποφάσισε να διεκδικήσει από άλλα μετερίζια " τα Δημοτικά αξιώματα"!!!
Δεν θα πω για την ώρα τίποτε άλλο, γιατί θα περιμένω να δω κι άλλα πράγματα, όπως ποιός θα μπει επικεφαλής...

Κι εδώ είναι ένα περίεργο σημείο: Τι περιμένουν και δεν μας τον λένε; Αφού έχει "ολοκληρωθεί η κοινωνική ζύμωση και ο προβληματισμός", στα ζάρια θα το ρίξουνε για να τον αποφασίσουνε;

1 σχόλιο:

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...