Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Ερωτογραφίες στην Πρέβεζα...



Μου έστειλαν από τον Σύλλογο "Ανθρώπολις" ένα e-mail, παρακαλώντας με να προωθήσω μια έκθεση ζωγραφικής που θα γίνει στη Δημοτική Πινακοθήκη Πρέβεζας.
Η ζωγράφος είναι η Έλσα Χαραλάμπους, που είναι επίσης και Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Η συγκεκριμένη έκθεση αφορά την τελευταία ενότητα της δουλειάς της, τις Ερωτογραφίες.
Είναι εμπνευσμένη από παλιές φωτογραφίες του 1840 εώς 1940 περίπου, που αποτελούσαν τις ερωτικές φωτογραφίες της εποχής, γυναίκες γυμνές ή ημίγυμνες στημένες σύμφωνα με την ανδρική αισθητική. Σύμφωνα με την ίδια, αυτές οι φωτογραφίες την προκάλεσαν να τις επαναφέρει στο σήμερα, σχολιάζοντάς τες με τον δικό της τρόπο.
Με χαρά λοιπόν ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα και σας αναμεταδίδω:


Έλσα Χαραλάμπους

10-17 Ιουλίου

Δημοτική Πινακοθήκη Πρέβεζας

Μετά την επιτυχημένη εμφάνιση της Ελσας Χαραλάμπους στην διεθνή έκθεση ART-ATHINA 2010, ακολουθεί η καλοκαιρινή της έκθεση στην Πρέβεζα όπου θα παρουσιαστούν έργα από την τελευταία ενότητα Ερωτογραφίες καθώς και έργα από προηγούμενες εκθέσεις της.

Οι 'Ερωτογραφίες αποτελούνται από έργα μικτής τεχνικής:

στρογγυλά και οβάλ τελάρα με θέμα το γυναικείο γυμνό, πλασμένα με λάδι, συνδυάζοναι με πέρλες, δαντέλες, βελούδα και άλλα υλικά για να σχολιάσουν την ερωτική ατμόσφαιρα εποχής 1840-1930. Η άλλα ενότητα με τίτλο NUDE εστιάζει το ενδιαφέρον στα γυμνά σώματα, γυναικεία και ανδρικά και τα αποδίδει με εξπρεσιονιστικά ρεαλιστική έκφραση.Τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι λάδι σε καμβά, κονίαμα και μαρμάρινη ψηφίδα.Άλλη ενότητα αφόρα εργα με θέμα ‘τα λουλούδια’ άλλοτε αποδομένα σε φυσικά υλικά όπως ξύλο με την τεχνικά της ελαιογραφίας άλλοτε συνδιάζοντας την ψηφιακή έκτύπωση με ελαιογραφία και την παραδοσιακή τεχνική του ψηφιδωτού.
Η Έλσα Χαραλάμπους γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου

αποφοίτησε με άριστα από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών.

Ασχολήθηκε με αποκατάσταση τοιχογραφιών-οροφογραφιών σε νεοκλασικά κτίρια της Ερμούπολης. Από το 2002 διδάσκει στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προιόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Έχει κάνει δέκα ατομικές εκθέσεις και έχει πάρει μέρος σε πλήθος ομαδικών στην Ελλάδα, και το εξωτερικό.

Εγκαίνια : 10 Ιουλίου ώρα 9 μμ.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6937307248

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...