Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

Πολύτιμοι λίθοι...


Η ονομασία του ρουμπινιού προέρχεται από το λατινικό ruber-rum, που σημαίνει κόκκινο. Το χρώμα είναι ένας σημαντικός παράγοντας, όταν πρόκειται για την αξία ενός ρουμπινιού. Το πλέον περιζήτητο χρώμα είναι το καθαρό κόκκινο που δεν παρουσιάζει καμία απόχρωση του καφέ ή του μπλε. Το ρουμπίνι συμβολίζει την ελευθερία, τη φιλανθρωπία, την τιμή, τη θεϊκή δύναμη, το κουράγιο, την υγεία, την ενεργητικότητα και την οραματικότητα. Χρησιμοποιείται σε γητείες για να κατευνάσει τους συναισθηματικούς πόνους αυτών που θρηνούν και σε γητειές αγάπης.

Το σμαράγδι ανήκει μαζί με την ακουαμαρίνα και το βηρύλλιο στην ομάδα του βηρυλλίου, είναι όμως το πολυτιμότερο και το σπανιότερο, λατρεμένο από την αρχαιότητα. Συχνά το σμαράγδι είναι θολό εξαιτίας ορισμένων έγκλειστων στοιχείων, αυτά δεν αποτελούν απαραίτητα ελαττώματα, αν δεν καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος, αλλά είναι μία ένδειξη γνησιότητας της πέτρας έναντι των συνθετικών πετρών και άλλων απομιμήσεων. Οι ουσίες που δίνουν το χρώμα είναι το χρώμιο και το βανάδιο, όσο πιο έντονο είναι το πράσινο χρώμα του λίθου, τόσο πιο πολύτιμος είναι. Το σμαράγδι συμβολίζει την ελπίδα, έχει το χρώμα της άνοιξης.

Το μαργαριτάρι διαμορφώνεται στα οστρακόδερμα ως αντιδραστήριο σε ένα ερεθιστικό όπως ένα κομμάτι της άμμου. Τα καλλιεργημένα μαργαριτάρια δημιουργούνται με την προσθήκη ενός κομματιού του μυδιού ή του κοχυλιού μέσα ενός στρειδιού του μυδιού. Αυτό δημιουργεί έπειτα ένα μαργαριτάρι όπως τα στρώματα του εσωτερικού του κοχυλιού αυξάνονται πέρα από την προστιθέμενη ουσία. Τα μαργαριτάρια είναι γενικά άσπρα, καφετιά, ασημένια, κρέμα, μαύρος ή ρόδινος ανάλογα με τον τύπο οστρακόδερμων και ύδατος. Εμπνέει την αγνότητα, την ειλικρίνεια, την αθωότητα, την ακεραιότητα, τη συγκέντρωση, την περισυλλογή, τον διαλογισμό, τη γαλήνη, την ηρεμία και τη σοφία. Μας βοηθά να έρθουμε σε επαφή με τα απλά και ειλικρινή πράγματα της ζωής. Εξουδετερώνει τη συναισθηματική αστάθεια, βοηθά κάποιον να τελειοποιήσει την καρδιακή λειτουργία, βοηθά το στομάχι, τη σπλήνα και δρά κατά των προβλημάτων των σπλάχνων, όπως το έλκος.

Το ζαφείρι είναι μία ποικιλία του κορουνδίου, φυσική ή συνθετική και ανήκει στους πολύτιμους λίθους. Είναι σκληρό ορυκτό, δεδομένου ότι το κορούνδιο είναι το δεύτερο σκληρότερο ορυκτό μετά το διαμάντι. Το χρώμα του ποικίλει ανάλογα με την γωνία που το παρατηρείς και οφείλεται σε παρουσία μικρών ποσοτήτων σιδήρου και τιτανίου. Συνήθως είναι ανοιχτό έως σκούρο γαλάζιο και μερικές φορές ιώδες. Ο λίθος αυτός συμβολίζει την αγάπη, τη δύναμη και τα χρήματα. Η ονομασία του ζαφειριού προέρχεται από το λατινικό sapphirus που σημαίνει μπλε. Ιστορικά πιστευόταν οτι το ζαφείρι είναι η συνάρτηση του θείου, της αθωότητας και της αλήθειας.

Το διαμάντι βοηθάει στη βελτίωση της εικόνας και της φήμης. Εμπνέει την καλοσύνη την πρακτικότητα, την υπομονή και την καλλιτεχνική δημιουργία και αφαιρεί τις κακές και τρομακτικές σκέψεις. Βελτιώνει τη οικονομική κατάσταση αυτού που το φοράει και τον βοηθάει να έχει ηρεμία πνεύματος. Το διαμάντι είναι περίφημο ορυκτό για την ισχυρή λάμψη του και την πολύ μεγάλη σκληρότητά του, με ιδιαίτερη διεθνή εμπορική αξία.

Πηγη: www.axetos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ΚΕΝΤΡΙ είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...
Όμως αν το σχόλιό σας είναι χυδαίο, μην σας κακοφανεί αν δεν δημοσιευτεί...